Додати пост

Блоги мереж ЄС

Пости Відео
06.04.2018   10:00
Team Europe
Центр «Нова Європа» провів дискусію «Харківський вимір євроінтеграції», яка, на мою думку, була вдалою через представленість серед спікерів та учасників різних груп та позицій- від оптимістичних до критичних.
Посол Латвії в Україні Juris Poikāns поділився досвідом євроінтеграції Латвії та відверто висвітлив виклики, що стоятимуть і перед нашою економікою та суспільством (чим підкорив студентську молодь). Андрей Колос надав доволі переконливі цифри щодо сертифікації продукції харківських виробників в ЄС та кон’юнктури товарообігу та інвестицій. Дмитро Булах намагався показати, що більшість ризиків ми, нажаль, вже зазнали в період з 2014 року, що має підштовхнути рухатись країну та регіонтв напрямку ЄС з набагато меншими ваганнями.
30.03.2018   17:00
ІЦ ЄС
Імплементація Угода про асоціацію з ЄС вимагатиме серйозного рівня відповідальності щодо реформування України на користь європейськості. За великим рахунком, питання євроінтеграції не є самоціллю, це питання поліпшення життя всередині країни. А якщо так, то тут мають бути зацікавлені всі громадяни, незалежно від політичних поглядів.
26.03.2018   20:00
Коледж Європи
Цій аналітичній записці уже майже рік. Деякі рекомендації можуть виглядати застарілими. Втім, головний плюс, на мою думку, це контекстуалізація політики ЄС щодо розвитку правової держави в Україні (реформування правоохоронних та судових органів) із схожим досвідом ЄС по відношенню до Румунії та Болгарії напередодні та після їхнього вступу до Євросоюзу.
23.03.2018   10:00
Єврошколи
Минулого літа я був у Кракові всього 1,5 дні. Встиг піднятися до замку Вавель, відвідати free Krakow Tour, познайомитися з канадійкою, панамчанкою, чилійкою та бельгійцем, з"їсти з ними хорошого польського ланчу, а ще забути парасольку і майже запізнитися на автобус до Варшави, з якої у мене був літак далі в Європи. Але alles hat geklappt (все спрацювало), як кажуть німці :-) Хоча бажання побути там довше і продуктивніше мене не покидало.
17.03.2018   15:00
Єврошколи
Далекого березня 2013 я мав життєву дилему і вирішив повертатися... Повернувся на кілька тижнів раніше з навчання на магістратурі в Німеччині, щоб взяти участь у пілотному Vol.1 Школи EU Study Days in Ukraine. Зараз, коли за 5 років відбулося вже 15+ сесій по всій країні, а мережа випускників складає 700+ яскравих особистостей, час від часу з трепетом згадую ту дилему весни 2013: насолодитися Deutschland and Western Europe (бо мав оплачене житло до кінця березня), або ж чкурнити назад у "невідоме" до своїх рідних неспаханих українських полей та ще й навчитися чомусь новому. Ні тоді, ні зараз ні на йоту не шкодую. А тепер ще й горжуся, що разом із Anastasiia Ianovytska, Maria Karpyshyn, Yuliya Hudoshnyk, Illia Gavrylenko та багатьма іншими зірочками носимо почесне звання ветеранів першого набору EU Study Days in Ukraine ever :-)
15.03.2018   22:35
YEA
Якщо ви думаєте, що найочікуванішою подією в університеті в розпал навчального дня є відміна пари? — Ви помиляєтесь.
13 березня такою подією дня стала розважально-інформаційна гра брейн-ринг від представництва ЄС в Україні. Гра відбулась в Харківському національному університеті ім. С. Кузнеця й стосувалась європейської тематики.
© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.