06.04.2018   10:00
Team Europe

Центр «Нова Європа» провів дискусію «Харківський вимір євроінтеграції», яка, на мою думку, була вдалою через представленість серед спікерів та учасників різних груп та позицій- від оптимістичних до критичних.
Посол Латвії в Україні Juris Poikāns поділився досвідом євроінтеграції Латвії та відверто висвітлив виклики, що стоятимуть і перед нашою економікою та суспільством (чим підкорив студентську молодь). Андрей Колос надав доволі переконливі цифри щодо сертифікації продукції харківських виробників в ЄС та кон’юнктури товарообігу та інвестицій. Дмитро Булах намагався показати, що більшість ризиків ми, нажаль, вже зазнали в період з 2014 року, що має підштовхнути рухатись країну та регіонтв напрямку ЄС з набагато меншими ваганнями.

Сергій Жадан через звернення до історичного та культурного досвіду показав бінарність Харкова, яка і надає імпульс до розвитку.

Зізнаюсь, що надаю перевагу дискусіям з вузьких конкретних питань, але сьогодні коментарі та виступи Наталия ЯковлеваAnna SharyhinaЮлія Конотопцева Віктор Козоріз Максим Корниенко Olga MiroshnykИрина Работягова 
представників бізнесу, волонтерів, науковців, митців, активістів, правозахисників, журналістів - показали, що в широкому процесі європейського поступу не лише безліч проблем, а й безліч вимірів та перспектив, де кожен може знайти застосування своїх вузьких компетенцій.
Була рада почути активну молодь: слухачів УАЛ-Харків та студентів-політологів соціологічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна Запорожченко Руслан Olga Shiyan Руслан Соклаков Ruslan ZernytskyiOlly Budnik Julia Kurochkina Дмитрий Золотарев Макс ШироченковАнастасия Жаркова
їхню ціннісно-раціональну позицію та політологічну рефлексію, а Анастасия Сидорова та Alexey Grushenko ще й подякувати за допомогу в організації.
Окремо зазначу модерацію Kateryna Zarembo, що майстерно змушувала дотримуватись регламенту і лінії дискусії таку різнобарвну аудиторію.
Як на мене, Харків ще раз сьогодні продемонстрував втілення гасла ЄС «Єдність в різноманітті»