У Одесі відбувся День Кар'єри ЄС

  Середа, 18 Квітня 2018 Шостак Ірина Іванівна Інформаційний Центр ЄС Одеського національного економічного університету Одеса ІЦ ЄС

11 квітня 2018 р., з 10:00 до 17:00 в Ι корпусі Одеського національного економічного університету за адресою вул. Преображенська, 8 було проведено «День кар’єри ЄС».

 

Захід урочисто відкрили ректор ОНЕУ Михайло Звєряков та координатор Інформаційного Центру Представництва ЄС Ірина Шостак.

«День кар’єри ЄС» проведено з метою ознайомлення молоді Одещини про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді у європейському вимірі. Завдяки «Дню кар’єри ЄС» молодь отримала можливість поспілкуватися з потенційними працедавцями, записатися на стажування або пройти співбесіду у компаніях-учасниках.

У заході взяли участь як місцеві роботодавці, так і представники європейських /міжнародних компаній та проектів, а також студенти Одеського національного економічного університеу, Інституту Регіонального Державного Управління, Одеської Державної Академії Холоду, Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Д. Ушинського, державні службовці, працівники державних підприємств, комерційні компанії та фірми, представники банківта інших неурядових організацій м. Одеси.

Протягом дня, студенти мали чудову нагоду пройти співбесіду, взяти участь у тренінгах, записатися на стажування до місцевих та міжнародних компаній, дізнатися більше про вакансії, вимоги вітчизняного та європейського ринку праці.

Невід’ємною складовою заходу було інформування молоді Одещини про освітні можливості та їхню роль на кар’єрному шляху в рамках дискусії «Освіта -> кар’єра: як виглядає формула успіху». Спікери обговорювали такі важливі та нагальні питання як: роль освіти закордоном та участі молоді у неформальній освіті (проектах та тренінгах), у подальшій кар’єрі, співвідношення очікувань молоді, що отримала освіту закордоном, та реалій вітчизняного ринку праці. Спікерами виступили:

  • Катерина Жданова (менеджер з освітніх можливостей програми Erasmus+),
  • Олександра Рязанцева (координатор Днів кар’єри Представництва ЄС, випускниця EU Study Days, стипендіат DAAD),
  • Валентина Диновська (випускниця EU Study Days).

Окрім того було представлено можливості навчання та стажування для молоді в рамках програми ЄС Еразмус+, а також надано багато корисної інформації та порад щодо подання заявок на отримання грантів та стипендій на навчання в країнах ЄС.

Студенти відмітили, що даний захід не лише інформує про вакансії, які пропонуть різноманітні компанії Одещини , а й дізнатися більше про можливість участі у міжнародних проектах та отримати гранти на навчання або стажування.

В рамках заходу також було проведено два тренінги: «Співбесіда перед працевлаштуванням: слабкі та сильні сторони» та  «Працевлаштування без досвіду роботи», під час яких тренери у доступній та цікавій формі знайомили учасників із основними правилами проходження співбесіди та навчали, яким чином необхідно правильно подавати своє резюме під час пошуку першої роботи, акцентуючи увагу на своїх перевагах та досвіді неформальної освіти.

Посилання на заіхд на ТБ: ТЛК “Южная Волна” http://volnatv.com/novosti/odessa/12244-odesa-den-karyeri-yes.html

Окрім цього було проведено низку презентацій європейських, українських кампаній, а також компаній, які працюють в м. Одеса. Загалом захід відвідало більше 300 осіб з числа студентів, працівників ВНЗ, комерційних компаній, неурядових організацій та молоді міста Одеси.

Організатори заходу:
Інформаційний Центр Європейського Союзу у партнерстві з відділом маркетингу та зв’язків з роботодавцями в місті Одеса
Керівник ІЦ ЄС Ірина Шостак

«День кар’єри ЄС» у м. Одеса є одноденним заходом, що проводиться Інформаційним центром ЄС у м. Одеса в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні», який є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується Громадською організацією «Фундація «Відкрите суспільство».

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.