ЄВРОКЛУБ КАМ`ЯНСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ № 39 ЗАПОЧАТКУВАВ ПРОВЕДЕННЯ TED-КОНФЕРЕНЦІЙ

  Неділя, 29 Квітня 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

27 квітня в нашій гімназії з ініціативи активістів євроклубу "Європейська єдність" відбулася Перша TED - конференція на тему «Галерея видатних особистостей України».

27 квітня в Кам`янській гімназії № 39 з ініціативи активістів євроклубу "Європейська єдність" відбулася Перша TED - конференція на тему «Галерея видатних особистостей України».

Що таке TED? Це конференції, які, по суті, - і не конференції зовсім. Іншими словами, конференції формату TED грають роль сцени, звідки озвучуються інноваційні, свіжі, нестандартні ідеї. Її слоган такий:«Ідеї, гідні розповсюдження».

Гімназійна TED - конференція виконувала просвітницьку місію й прагнула «запалити» уми й душі учнівської громади гарячими ідеями й закликами видатних історичних діячів, які випередили свій час.

До цієї (не)конференції гімназисти готувалися три тижні й перед спікерами TED стояло завдання куди важливіші тих, які вирішують доповідачі на звичайних конференціях: відшукати цікаву маловідому інформацію про відомих особистостей України, своїм харизматичним виступом (а не з папірця) мотивувати аудиторію для подальшого вивчення життя та діяльності видатних постатей, запалити аудиторію ідеями, які пропагували видатні діячі України. Під час підготовки учні ознайомилися з правилами й структурою публічного виступу. Для візуалізації інформації гімназисти створили інфографіку та історичні фільми про внесок діячів в історичні, культурні й наукові надбання. У цьому їм допомагала вчитель медіаосвіти, заступник директора з наукової роботи Гурська Вікторія Михайлівна.

Тож, Перша гімназійна TED-конференція відбулася! Попереду у євроклубівців ще багато цікавих ідей, проектів та планів!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.