Проект євроклубу Кам`янської гімназії № 39 «1939-1945: Неписана історія. Розкажіть, як ваша родина пережила Другу світову»

  Вівторок, 08 Травня 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

До 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 73-ї річниці завершення Другої світової війни» євроклуб «Європейська єдність» Кам`янської гімназії № 39 протягом року розробив і реалізував Проект «1939-1945: Неписана історія. Розкажіть, як ваша родина пережила Другу світову».

Мета проекту - залучити учнів до активного вивчення історії Другої Світової війни на прикладі власної сім'ї та сприяти позитивному ставленню до історії родини як органічної складової історії країни; активізувати роботу, спрямовану на формування в учнівському середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.

Завдання проекту:

  • залучити членів сімей учнів до спільної пошукової діяльності, сприяти формуванню спільної історичної пам'яті та ідентичності;
  • за допомогою проекту поглибити вміння працювати разом, досліджуючи історичну проблему, розвинути навички історичного дослідження на прикладі історичних джерел різного виду;
  • підготувати матеріали для презентацій. У кожній родині збереглися певні джерела цього трагічного періоду: фото, листівки, усні оповіді про події жахливої Другої світової війни.

Вони надовго врізались у нашу свідомість та пам'ять і передаються все з новою силою від покоління до покоління. Завдання гімназистів – зберігти історичну пам`ять. Протягом року велася пошукова робота й завдяки проекту було зібрано 46 спогадів про героїчних пращурів наших учнів. Сподіваємося, що зібраний матеріал буде цікавий усім, спонукатимє не забувати минулого, зберігати героїчні спогади, відчувати гордість за своїх героїв, за свою історію, за свою націю!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.