Дискусійний клуб «Права та обов’язки учнів в Україні та Європі», присвячений 25-річчю ЄС

  Вівторок, 06 Листопада 2018 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Євроклуб «Сузір’я» ЗОШ І-ІІІ ступеня села Піддубці Луцького району Волинської області вирішив спільно з активістами учнівського самоврядування провести дискусійний клуб «Права і обов’язки учнів в Україні та Європі». Символічно, що такий захід відбувся якраз 1 листопада – у день 25-річчя вступу у силу Маастрихтської угоди про створення Євросоюзу.

Рівно 25 років тому, 1 листопада 1993-го, вступила в силу Маастрихтська угода про створення Євросоюзу. Вона стала результатом семирічної дискусії поміж дванадцятьма країнами й була ратифікована їхніми парламентами. Після цього до ЄС долучилися ще 16 країн.

На сьогодні наша країна впевнено тримає курс на європейську інтеграцію. Такий напрямок є природним наслідком здобуття Україною незалежності. Його витоки — в історії нашого народу й усвідомленні права жити в демократичній, економічно розвинутій, соціально орієнтованій країні. Сьогодні цей курс є домінантою внутрішньої та зовнішньої державної політики.

Євроклуби як центри діяльності у сфері європейської освіти допомагають учнівській молоді ще зі шкільної лави відкривати для себе “європейське” бачення світу, розширювати світогляд, формувати почуття європейської єдності та розширювати знання про Європу. Адже ми відчуваємо себе європейцями.

Євроклуб «Сузір’я» ЗОШ І-ІІІ ступеня села Піддубці Луцького району Волинської області вирішив спільно з активістами учнівського самоврядування провести дискусійний клуб «Права і обов’язки учнів в Україні та Європі». Такий захід відбувся на осінніх канікулах під керівництвом педагога-організатора Тодорович Алли Ярославівни.

Символічно, що такий захід відбувся якраз 1 листопада – у день 25-річчя вступу у силу Маастрихтської угоди про створення Євросоюзу.

Учасники мали змогу коротко ознайомитися з передісторією цієї дати, з цікавими фактами зі спільної історії України та Європи, розіграти сюжети за темою «Порушення прав дитини у казках» та обмінятися думками про права та обов’язки дитини.

Учні також створили колажі, якими прикрасили вестибюль школи. Адже увесь місяць листопад будуть продовжуватися різні активності в рамках місячника «Права та обов’язки учнів». Шкільні умільці також підготували вироби на конкурс «Європейський вибір молоді», які будуть експонуватися в Центрі Європейської інформації, що діє в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки в м. Луцьку.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.