17.05.2019   13:00
Бібліотеки

Крок за кроком у Європу

Під такою назвою у Сумській обласній бібліотеці для дітей 15 травня було проведено експрес-мандрівку, яка продовжила цикл бібліотечних заходів до Дня Європи в Україні. Захід підготували учасники тренінгу, організованого Представництвом ЄС в Україні в рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні», що проходив на базі бібліотеки у березні 2019 року.

Під час мандрівки користувачі бібліотеки, учні 4-А класу ЗОШ № 2, переглянули відеоролик про Європейський союз, долучилися до пізнавально-інформаційного конкурсу «Знавці Європи», завданням якого було відгадати європейську країну (Великобританію, Грецію, Іспанію, Україну, Францію та Швейцарію) за допомогою трьох підказок (наприклад, вранці в цій країні їдять вівсянку або мешканці цієї країни дуже люблять кориду чи символ цього міста лист каштану). З захопленням мандрівники «розселяли» казкових героїв, коли треба було пригадати з якої країни той чи інший літературний герой; впізнавали країну під час слайд-вікторини «Впізнай країну за символом»; складали з кольорових смужок прапори Франції та Великобританії, пазли архітектурних пам’яток «Ейфелева вежа» та «Біг Бен». Надзвичайно емоційною була для дітлахів музична хвилинка «Європа танцює». Під час перегляду відеороликів дітям потрібно було відгадати, в якій країні танцюють фламенко, сіртакі, польку, вальс, гопак, степ.

Та головне те, що проводячи захід, бібліотечні фахівці акцентували увагу дітей на тому, що якщо ми всі будемо дотримуватися європейських цінностей, вся світова спільнота визнає Україну європейською державою.