07.05.2020   17:00
Євроклуби

Ще одна історія успіху Альони Остапчук із Кропивницького.
"Чи знаєте Ви, що таке повне відчуття радості та щастя? Ні? А знаю, і розкажу Вам свою історію."

"Протягом декількох останніх років Україна стрімкими кроками біжить назустріч Європі, робить усе можливе аби побрататись та стати ще ближчими. Наразі ми маємо безвізовий режим, вільні подорожі улюбленими країнами та можливості праці за кордоном.

Дні Європи на Кіровоградщині – це не просто захід міського масштабу. Це крок  в майбутнє. Два останні роки я є волонтером цієї події. І знаєте що? Це неймовірно. Люди приїжджають з усіх куточків України задля того, щоб зібратись в одному місці і вшанувати Європу, гордо підняти прапори кожної з держав.

Дні Європи на Кіровоградщині– це особлива атмосфера. Знаєте, як круто йти містом з величезним прапором країни Європи, що ти представляєш, і коли всі машини зупиняються аби пропустити велику кількість активістів та волонтерів, яких Ти ведеш. А після, насолоджуватись смаколиками та масштабним дійством в одному з найкрасивіших парків міста. А ще, робити купу щасливих селфі в тих синіх кепках та величезних футболках, з маленькими прапорцями України, за які ти так боришся при підготовці до свята.

Дні Європи на Кіровоградщині – це двері в Європу. Це відкриття нових можливостей, маси нової інформації та цікавих фактів про улюблені місця. Це мрії про те, куди можна поїхати. Це веселі конкурси в яких ти намагаєшся бути найактивнішим, аби відібрати в конкурентів ту карту Європи, аби потім гордо повісити її вдома і розповідати всім, що ти її сам ВИГРАВ.

Дні Європи на Кіровоградщині – це круто. Можна уявити, як ти приїздиш до Амстердаму, а ти вже все знаєш про культуру цього міста, і встиг вивчити кожну вулицю найгарнішого міста тюльпанів, яких, здавалось немає у нас, вдома.

Дні Європи на Кіровоградщині – це, без перебільшень,  - двері в Європу. Знаю, бо проходила. Це нові можливості для студентів та туристів, це море пригод та розповідей друзям про незабутні моменти в містах та країнах, які ти раніше бачив лише в «Орєл і Рєшка». Це знайомства з новими людьми, знайомство з культурою інших народів, це відкриття для себе нових горизонтів та шляхів розвитку. Це – кохання.

Для того щоб стати ближчим до Європи, не потрібно золоті картки. Достатньо буде гарної компанії, рюкзак за плечима, ота карта, яку ти ВИГРАВ під час Єврофесту, купа флаєрів та нових книжок про Європу,  досвід отриманий будучи волонтером  та ціль. Повірте, універсальний  рецепт для щастя.

 

Мрійте! Дійте! І буде вам щастя."

 

Альона Остапчук, студентка 4 курсу

факультету іноземних мов ЦДПУ ім. В.Винниченка