День Європейських мов традиція для міжнародного клубу "PrimeStar" Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів # 1. Вивчаємо мови світу та бережемо свою рідну українську мову.

  Субота, 28 Вересня 2019 Мироняк Оксана Василівна «PRIME STAR» Охтирської ЗОШ №1 м.Охтирка, Євроклуби

Щороку 26 вересня відзначається Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття та розвитку викладання мов у світі. «Мови містяться в серці європейського проекту: вони відображають різні культури і водночас є ключем до розуміння цих культур», — зазначено в одній із доповідей Європейської комісії.

Європейський день мов ставить за мету перейти від популяризації мультилінгвізму до вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя, покращення викладання іноземних мов; створення сприятливого середовища для вивчення мов. 

Мовна політика Європейського Союзу, де з 1 січня 2007 року створено окрему посаду комісара ЄС з мультилінгвізму, свідчить про надзвичайну важливість вивчення мов в інтеграційних процесах. Концепція мультилінгвізму, яка є програмою дій Євросоюзу, декларує, що мета мовної політики ЄС — збереження мовної різноманітності спільноти та сприяння оволодінню громадянами ЄС іноземними мовами. Члени Міжнародного клубу "PrimeStar" Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів # 1 (керівник Мироняк Оксана) традиційно долучилися до його святкування у Пункті європейської інформації, який діє в Охтирській центральній міській бібліотеці. Координатор Пункту ЄІ Наталія Журавель розповіла присутнім про історію виникнення свята, про мовну різноманітність країн Європи. Юні євроклубівці переглянули презентацію «Парад європейських мов» про офіційні мови європейських країн, грали в інтелектуальну гру «Поговори зі мною», де мали можливість поговорити на різних мовах один з одним. Діалоги вели іспанською, італійською, німецькою, польською та фінською мовами. Це викликало великий інтерес в учнів, адже кожна мова звучить по різному і цікаво. Бібліотека презентувала виставку літератури на різних мовах «Багато мов – багато можливостей».

Бібліотека презентувала виставку літератури на різних мовах «Багато мов – багато можливостей».


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.