ПУІ «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся…» В рамках XI Фестивалю молодіжної книги на вулиці Дворцовій

  Понеділок, 07 Жовтня 2019 Шевченко Інна Миколаївна Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім.Є.Маланюка Кропивницький Бібліотеки

Однією із локацій став ПУІ «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся…», в рамках діяльності якого молодь ознайомилася із літературою «ЄС на книжковій полиці», діяльністю ПЄІ та створювали прапор України разом із зірочками-символом ЄС, в техніці торцювання.

30 вересня, з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, працівники Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка спільно з Департаментом культури, туризму та культурної спадщині Кіровоградської ОДА провели XI Фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій. Цього року він мав назву «Етно-фешн у книжковому містечку», адже основною метою заходу була популяризація української книги, народного танцю, пісні, традицій та ремесел; всебічний розвиток сучасної молоді, розкриття її культурного і духовного потенціалу, залучення до участі в культурному житті нашого міста.

Разом із партнерами, бібліотекарі облаштували ціле наметове містечко. Фестиваль мав декілька локацій. Біля головної сцени Фесту було презентовано різноманітні книжкові виставки: «Люби рідне! Читай українське», «Сторінки відкриває нова книга», «Пишаймось рідним містом» та «Любителям рукоділля».

Протягом Фестивалю відбувались «дефіле книг» – ведучі знайомили учасників заходу з новинками сучасної української літератури, що надійшли до бібліотеки. Вперше на Фестивалі було презентовано проект, організований бібліотекою спільно з фотографом Олександром Майоровим – «З Україною в серці та книгою в руках». Моделями виступили працівники бібліотеки, які на світлинах поєднали українську книгу з українським національним костюмом.

Однією із локацій став ПУІ «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся…», в рамках діяльності якого молодь ознайомилася із літературою «ЄС на книжковій полиці», діяльністю ПЄІ та створювали прапор України разом із зірочками-символом ЄС, в техніці торцювання.

Цікавими для молоді були локації навчальних закладів: фізико-математичного факультету та факультету педагогіки та психології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Центральноукраїнського національного технічного університету, ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг», ДНЗ «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування».

На «Території безпеки» представили свої локації представники Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, фахівці Управління ДСНС в Кіровоградській області, Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області та Центру оперативної тактичної підготовки «Цитадель».

Протягом п’яти годин на «Етно-подіумі» – гостьовому майданчику презентували свою творчість різноманітні колективи міста Кропивницького та Кіровоградського району. За підтримки партнерів – магазину канцелярських товарів «Kancler.com», розважального клубу «Velvet club», магазину «Веселі карамелі», товариства «Агропродукт» та ковзанки «Слайз» кожної години проводились «Смачні вікторини».

Колектив Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка щиро дякує усім, хто долучився до Фестивалю, зробив його яскравим, насиченим та корисним для відвідувачів.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.