ЄВРОПЕЙСЬКА ПОЛІТИКА ЗГУРТУВАННЯ ДЛЯ УКРАЇНИ

  Середа, 23 Жовтня 2019 Паламарчук Татяна Петрівна Інформаційний центр ЄС в Національній академії державного управління при Президентові України Київ ІЦ ЄС

В #НАДУ відбувся дводенний тренінг “Європейська політика згуртування для України” в межах Модулю Жана Моне за фінансової підтримки ЄС. Захід проходив у рамках діяльності Інформаційного центру Європейського Союзу (EUi) в Національній академії

21-22 жовтня 2019 року в Національній академії відбувся тренінг «Європейська політика згуртування для України» – в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму модуль Жана Моне «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії».

Захід проходив у рамках діяльності Інформаційного центру Європейського Союзу (EUi) в Національній академії. З вітальним словом до учасників виступила директор Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії Ія Дегтярьова, яка звернула особливу увагу на необхідності розвитку навичок згуртування для українських громадян.

Плідної роботи учасникам тренінгу також побажала координатор Інформаційного центру ЄС в Національної академії Тетяна Паламарчук, яка проінформувала про основну діяльність Центру та запросила усіх бажаючих до співпраці.

Під час тренінгу викладач модулю Жана Моне Марина Чулаєвська розкрила засади функціонування Європейського Союзу як міжнародної організації особливого типу, сучасні виклики і проблеми згуртування європейського суспільства в широкому і вузькому розумінні. Окрім того, викладач звернула увагу на дезінтеграційні процеси на терені Європи, зокрема їх причини, наслідки, можливі шляхи розвитку.

Учасники мали нагоду обговорити питання Брекзіту, його впливу на розвиток регіонів Великобританії на прикладі міст Лондон, Вулвергемптон, Кентенберрі. У свою чергу експерт Оксана Краєвська обговорила з учасниками питання сучасної політики згуртування, основних викликів та кроків для їх подолання, асиметрій та диспропорцій розвитку регіонів ЄС, правових рамок і фінансово-економічних механізмів політики згуртування, інституційних засад її реалізації.

Під час виконання практичних завдань учасники отримали навички аналізу проблем згуртування в Україні, формування стратегії згуртування громади, зорієнтованої на інтереси бенефіціара, з урахуванням інтересів ключових стейкхолдерів, а також мали можливість виробити альтернативи у пошуку шляхів запобігання конфліктів та розв’язанні суспільних проблем. На основі отриманих знань і навичок присутні розробили власні плани регіонального згуртування та розвитку громади. Усі учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.