НАУКОВА УЧНІВСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ «ДОСЛІДЖЕННЯ ГОЛОДОМОРУ» (євроклуб "Європейська єдність")

  Субота, 30 Листопада 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

Нещодавно до Дня пам’яті жертв Голодомору в Кам’янській гімназії № 39 з ініціативи євроклубу “Європейська єдність” була проведена наукова конференція для учнівської молоді «Голодомор – акт геноциду проти українського народу. Україна пам’ятає! Світ визнає!»

Мета наукової учнівської конференції: поглибити знання учнів про Голодомор як акт геноциду проти українського народу, розвивати вміння учнів працювати в команді, критичність мислення, вміння чітко та логічно висловлювати свої думки.

Для підготовки до наукової конференції гімназисти попередньо об`єдналися у дослідницькі групи, виконали пошукову інформаційну роботу за допомогою мережі Інтернет, матеріалів місцевого історичного музею, ознайомилися з правилами й структурою публічного виступу. Наукова конференція гімназистів — це відверта відповідь апологетам сталінізму, які й сьогодні заявляють, що голоду в Україні в 1932-1933 рр. не було.

Завданням наукового зібрання — об’єднати зусилля гімназистів, щоб зберегти історичну пам’ять про трагічне минуле й запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому. У ході роботи конференції досліджувалися наступні питання:

  1. Причини Голодомору в Україні.
  2. Перші спроби доказу Голодомору як геноциду українського народу.
  3. Трагедія Голодомору 1932-1933 років у Кам’янському.
  4. Усна народна творчість у період Голодомору.

Ведучими конференції були учениці 8-Б класу: Аліна Капінус, Валерія Мартиненко та Римма Парацій. Зі своїми доповідями виступали дослідницькі групи: юні історики, юні правознавці, пошуковці-краєзнавці, пошуковці-фольклористи.

Доповіді були підготовлені на високому інтелектуальному рівні із супроводженням мультимедійних презентацій. За активну участь у науково-дослідній роботі та за кращу доповідь були відзначені такі гімназисти: Олексій Лук’янішин, Георгій Мілованов, Анастасія Ряба, Іванна Баранець, Діана Єжова, Ірина Мєльнік, Надія Вєсєлова. Після демонстрації проникливого відеороліку “Ти приніс мені яблуко?”, вихованці хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та засвітили свічки.

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.