Питання Євроатлантичної інтеграції України в освітньому процесі.

  Субота, 01 Лютого 2020 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Під такою назвою пройшов семінар для педагогів-організаторів та керівників Євроклубів шкіл міста Миколаєва в цей січневий день 2020 року в Миколаївському будинку вчителя.

Керівник Євроклубу «Країнами та континентами» МЗОШ № 45 Яковлєва Т.В. при підтримці Молодіжного Євроклубу «Діалог» познайомила присутніх з метою та завданнями, які постали перед освітянами в час, коли Україна прагне ввійти до Європейського Союзу. Виховання європейської культури треба починати ще з дитинства. А дорослі мають інформувати та просвіщати дітей, налагоджувати співпрацю з обласними організаціями національних товариств, Євроклубами інших міст України, однолітками з країн Європейського Союзу. Для цього є багато форм роботи з учнівською молоддю: це і знайомство з творчістю митців країн Європи, і проведення фольклорних фестивалів, конкурсів плакатів, малюнків та фотографій.

А ще – це участь у заходах, які проводить Представництво Європейського Союзу в Україні та команда Євроквізу. Це і Євровікторина, і конкурс на кращий проект для Євроклубів України, тренінги та вебінари і багато інших цікавих активностей. Тому на цьому семінарі ми і спробували провести серед працівників освіти гру «Що? Де? Коли?» на знання історії, культури та традицій країн ЄС. Скільки цікавого та нового дізналися для себе дорослі гравці. А отримавши цей матеріал на сайті Молодіжного Євроклубу «Діалог», вони зможуть провести таку гру і в своїх школах.

А ще учасники семінару отримали корисні знання, алгоритм, як організувати роботу Євроклубу в своїй школі. Цікава і корисна зустріч закінчилася отриманням подарунків від Представництва ЄС в Україні. Сподіваємося на подальший розвиток мережі Євроклубів у нас на Миколаївщині.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.