Відкрилась інтелект-вітальня у євроклубі «Країнами та континентами»

  Субота, 03 Жовтня 2020 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Засідання інтелект–вітальні «Запрошення до Європи» євроклубу Миколаївської загальноосвітньої школи № 45 стало цікавим і пізнавальним не тільки для євроклубівців, а й для інших учнів кожної з 24 шкіл-учасниць.

Зважаючи на карантинні вимоги нашого регіону, ми провели зустріч декілька разів, щоби розвести дітей в часі, а сам матеріал виклали на шкільній платформі. Таке засідання пройшло для учнів школи № 45 - для учнів кожного класу окремо.

А про що дізналися на цій зустрічі учні? Отже, Європа - дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз'єднана через постійні війни і протиріччя. Але вже більше 50 років країни Європи об'єдналися на основі спільних людських, демократичних та економічних цінностей в Європейський Союз.

Ще 25 березня 1957 року в Римі був створений Європейський економічний союз. Його утворили 6 країн: Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург. Потім до них приєднувалися нові країни. Вони мають спільну зовнішню політику, а також впроваджують спільне громадянство. Підводимо підсумки зустрічі у інтелект-вітальні, сьогодні Європейський Союз нараховує 27 держав Єдиною європейською валютою є євро (в 19 країнах Європи). Прапор Євросоюзу – синього кольору із золотими зірочками в колі. А ще є гімн, в якому використовується мелодія «Ода до радості» з дев'ятої симфонії Бетховена. Столицею Європейського Союзу є Брюссель – столиця Бельгії.

А ви знаєте, що Україна – одна з небагатьох держав, яка не є членом ЄС, але в якій на державному рівні відзначається День Європи? День Європи - це ще одна можливість познайомитися з різними країнами, їх культурою, побутом, багатовіковою історією. В нашому місті це свято проходить з карнавальною ходою, фотолокаціями та концертом. А ще учасники інтелект-шоу дізналися про те, що у світі близько 7000 мов (і 40 тисяч діалектів). Це при тому, що у світі всього 252 країни. Євросоюз має 24 офіційні мови. Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Деяким людям важко дається навіть рідна мова, а інші легко сприймають і декілька іноземних мов. В європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, данська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійська, естонська, німецька, польська та інші. Але все частіше на державних заходах спостерігається використання англійської, французької, рідше - німецької.

26 вересня вся Європа святкує Європейський день мов. Ми разом з вчителями і учнями теж згадали про це свято. Для порівняння скажемо, що українська мова налічує близько 140 тисяч слів (без спецтермінів), а англійська – 1 млн, причому мільонним англійським словом стало «Web 2,0». Переможці конкурсів, які ми провели під час засідань, отримали призи із символікою ЄС від Представництва ЄС в Україні проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», команди Євроквіз. Було цікаво і весело. Чекаємо і вас до нашої інтелект-вітальні. А в інтернет-форматі нашого засідання взяли участь учні 24 шкіл міста. Бажаємо і вам цікавих і пізнавальних конкурсів.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.