ЄВРОКЛУБІВЦІ «ЄДНОСТІ» ОБГОВОРИЛИ ПРОЦЕС БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ЛЮДИНИ В СУЧАСНОМУ СВІТІ

  Вівторок, 06 Жовтня 2020 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

06 жовтня для членів євроклубу "ЄДНІСТЬ" в рамках освітнього проєкту “МИ – ГРОМАДЯНИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ УКРАЇНИ», що реалізується за підтримки Представництва ЄС в Україні, було проведено конференцію «Борці за права людини в Європі і світі».

Учасники проєкту обмінялися інформацією про боротьбу за права людини в ХХ-на початку ХХІ ст. Показали внесок Елеонори Рузвельт у створення Загальної декларації прав людини 1948 року, Махатми Ганді - у розгортання національно-визвольної боротьби в Індії, Мартіна Лютера Кінга - у захист громадянських прав чорношкірого населення в США, Нельсона Мандели – у повалення режиму апартеїду в Південній Африці, Вацлава Гавела – у процес повалення тоталітарного режиму та встановлення демократії в Чехословаччині. Також школярі висловили свою думку про роль Революції Гідності в розвитку сучасної України, бо молоде покоління добре знає ціну свободи і розуміє цінність демократії.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.