Природа - єдина книга, кожна сторінка якої сповнена глибокого змісту

  Вівторок, 27 Квітня 2021 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Учасників євроклубу «Мрія» Луцької гімназії №14 імені Василя Сухомлинського цьогоріч зацікавила тема збереження води та європейського ціннісного ставлення до водних ресурсів.

 Учениця 11-Б класу Коменда Ірина під керівництвом кандидата географічних наук, доцента кафедри фізичної географії Волинського національного університету імені Лесі Українки Павловської Тетяни Сергіївни вивчала водний режим річки Турії в умовах сучасних кліматичних змін.

Ірина вважає, що в умовах глобальних кліматичних змін особливо актуальним стає питання вивчення просторово-часової динаміки розвитку гідрологічних та пов’язаних із ними ерозійно-акумулятивних процесів у заплавно-руслових комплексах. Ці знання важливі для прогнозування функціонування річок та ефективної адаптації населення й господарського комплексу до можливих варіантів прояву синоптичних і кліматичних процесів у майбутньому.

Отримані результати у науковій роботі можуть бути корисними для таких організацій, як ПрАТ «Інститут «Волиньводпроект», Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського обласного центру з гідрометеорології при розробці програм моніторингу, заходів щодо захисту угідь, поселень, господарських об’єктів від руйнувань паводками. Крім того, матеріали роботи можуть бути використані для підготовки лекційних і практичних занять в освітніх закладах. Тема збереження води і бережливого ставлення до неї – дуже важлива, тому ми продовжуватимемо її і в інших активностях євроклубу «Мрія» та інших євроклубів Волині.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.