Євроклуб «ЄвроЧОПЛ» розпочав проєкт, присвячений безпеці в інтернеті

  Вівторок, 25 Травня 2021 Сібіль Ніна Володимирівна, Антоніна Федорченко Євроклуб "Назустріч" Чернігів Євроклуби

У Чернігівському обласному педагогічному ліцеї стартував проєкт «Безпека у цифровому просторі – знаємо права, користуємось можливостями» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».
Уже вдруге заклад освіти одержав перемогу в конкурсі проєктів євроклубів від
Представництва ЄС. Минулого року це була ініціатива, присвячена темі екології. Цього року актуальною, на думку самих учнів, є тема безпеки в мережі інтернет.

Не кожна дитина в Україні знає достатньо про ризики у цифровому середовищі та має навички безпечної поведінки в інтернеті. Діти мають право здобувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Тож, проєкт «Безпека у цифровому просторі – знаємо права, користуємось можливостями» допоможе стейкхолдерам дізнатися більше про свої права та вміти їх захистити, зрозуміти, як діяти в складних ситуаціях. А також отримати поради, як критично ставитися до інформації та оточувати себе лише корисним контентом у Інтернеті. 21 травня відбулися перші інформаційні зустрічі у рамках реалізації проєкту.

Вони стануть запорукою створення пам’яток «Безпека в Інтернеті», що будуть поширюватися серед шкіл Чернігівщини та мешканців області. До учнівства з тренінгом завітала Наталія Кулікова, юристка Чернігівського громадського комітету захисту прав людини. Під час зустрічі учні обговорили основні правила безпеки в Інтернеті, зокрема, у соціальних мережах та оплат в інтернет-магазинах. А також розмірковували над поняттям «власний щит безпеки» - хто зможе допомогти при відчутті себе в небезпеці (друзі, батьки, педагоги, екстренні служби). Тренінг викликав надзвичайну цікавість серед учнівства. Сподіваємося, спілкування на цю тему продовжиться. Під час онлайн-зустрічі зі Світланою Тарабановою (Всеукраїнська організація «Жіночий консорціум України») учні обговорили правила безпечного знайомства в Інтернеті. А також змогли проаналізувати відеоролик «Мало знала: телефон дитячої лінії», який був створений громадською групою «Голоси дітей» за підтримкою Жіночого Консорціуму України та Ради Європи.

До онлайн-події на платформі Zoom долучилися партнерські євроклуби - Євроклуб "Сузір’я", село Леляки Баришівського району, координаторка Тетяна Лепеха та Євроклуб Diversity Ліцею імені Олени Пчілки м.Ковеля Волинськоі області (координаторка Вікторія Гарбуз). Попереду – соціологічне дослідження з теми, розробка, друк та поширення пам’ятки, подальші зустрічі зі спеціалістами в цій сфері. Запрошуємо всіх зацікавлених до реалізації проєкту! Прямуємо разом!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.