Аqua vitae – європейський екологічний пріоритет

  Середа, 26 Травня 2021 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Євроклуби – учасники проєкту «Аква віта – європейський екологічний пріоритет» відзначили Європейський день моря. Європейський день моря (European Maritime Day), який відзначається 20 травня, запроваджений з метою підвищити обізнаність громадян Європи про моря і їх важливість.

Ця дата для відзначення важливості води, водних ресурсів морів в усьому світі була запропонована в 2008 році Європейською радою, Європейським парламентом та Європейською комісією. Протягом тижня відбувалися засідання Євроклубів-учасників проєкту. Координатори Євроклубів «Сузір’я», «Мрія» та «ASTRA» Волинської та «Євро.ua» і «Сучасник» Дніпропетровської областей провели інтерактивні студії на базі своїх шкільних бібліотек «Європейське бачення української води».

Учні дізнавалися про екологічну політику ЄС, пріоритети у сфері збереження та ощадливого використання водних ресурсів. Євроклубівці дискутували на тему важливості свідомого бережливого ставлення до збереження всесвітніх водойм та їх мешканців, обговорювали 10 аспектів для збереження морів та океанів, а також 7 головних причин активних дій для їх порятунку.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.