«Життя у згоді з довколишнім середовищем» від євроклубу «Країнами та континентами» та «Діалог»

  Неділя, 30 Травня 2021 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Команда миколаївського євроклубу «Країнами та континентами» та її партнер миколаївський міський Євроклуб «Діалог» почали реалізацію проєкту «Екологічний калейдоскоп «Життя у згоді з довколишнім середовищем», який ми виграли у 2021 році у конкурсі проєктів для євроклубів України від Представництва Європейського Союзу в Україні. 2021 рік визнано роком екології - це збереження планети і людства в цілому. У нас була запланована зустріч з владою нашого міста. І така зустріч відбулася. В гості до нас завітали депутат Миколаївської міської ради Коваленко Максим і його помічник Євген Корольков.

Це нові обличчя у владі нашого міста. Але за час своєї роботи вони вже встигли зробити багато корисного і цікавого для молоді і дітей міста. І Максим, і Євген підтримують Зелений курс Європейського Союзу і України, вони ведуть активну боротьбу за зелені зони міста. Європейський Зелений Курс є дорожньою картою заходів, які перетворять Євросоюз на ефективну, стійку та конкурентоспроможну економіку, визначать засоби перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року, стимулюючи розвиток економіки, покращення здоров’я та якості життя людей, а також трансформують кліматичні та екологічні виклики на можливості у всіх сферах та політиках ЄС, гарантуючи справедливий та інклюзивний характер зеленого переходу.

Зважаючи на Зелений курс, молоді представники Миколаївської міської ради самі опікуються екологією, і навчають екологічній культурі жителів Миколаєва. Молоді депутати допомагають розповсюдженню в місті баків для роздільного збору сміття. Пропонують учням проводити активності по збереженню екології та закликати до дій по боротьбі зі знищенням природи своїх рідних і знайомих. Треба вчити не тільки роздільному збору сміття, до речі, ще у 2019 році учні нашої школи посіли друге місце в реалізації екологічного проекту із сортування відходів «Let's Do It, Ukraine - school recycling», а й донести до власників будинків значення небезпеки підпалювання сміття біля будівель. Це дуже шкідливо для здоров’я. А його нам треба берегти і укріплювати. Максим і Євген познайомили присутніх з планами по подальшому будівництву майданчиків для спортивних занять молоді, це і скейт-майданчики, і вело доріжки, футбольні поля, і багато чого ще створюється для дітей і молоді. Ми ще раз розповіли про проєкт, який виграли в конкурсі проектів євроклубів України від Представництва Європейського Союзу в Україні. Тільки разом можемо і повинні дбати про природу і довкілля.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.