Зелений курс по-євроклубівськи

  Субота, 09 Жовтня 2021 Рижко Аліна Анатоліївна Євроклуб "Гармонія" Бердичів Євроклуби

8 жовтня євроклуб «Гармонія» підводив підсумки роботи у проєкті 2021 року, який став одним з проєктів переможців конкурсу за підтримки Представництва ЄС в Україні.

Учні, батьки та педагоги працювали як бджоли. Тому і підсумок було проведено під назвою Ековулик. Та і час обрано саме тоді, коли лідери країн Європи обговорюють питання сталої енергії, стартує Європейський тиждень сталої енергії. 

Чому Зелений курс? Дихати чистим повітрям, пити чисту воду, жити в гармонії з довкіллям, їсти чисті продукти за формулою «з лану до столу» - мета Європейського зеленого курсу. Європейський зелений курс – план дій Європейського Союзу для озеленення практично всіх сфер суспільного життя. Та варто визнати, що жодні нововведення не мають сенсу без сприйняття, розуміння та практичного втілення громадянами в повсякденному житті. Метою нашого проєкту є адаптація та імплементація основних ідей Європейського зеленого курсу на місцевому рівні силами євроклубівців та громадян міста, вдосконалення екологічної політики нашого закладу, вивчення результатів соціологічних опитувань ставлення громадян України до довкілля з аналогічним опитуванням в ЄС, розуміння ролі екологічної свідомості громадян і їх ставлення до екологічних проблем з точки зору виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також реалізація заходів щодо підвищення рівня втілення екологічної складової Угоди на місцевому рівні, беручи до уваги важливість залучення молоді до цього процесу та її роль у ньому.

У нашому ековулику працювало 10 локацій (сот). Потрапляючи у кожну з них учні змогли продемонструвати знання про Європейський Союз та Європейський Зелений курс, попрацювати, створюючи свої власні екологічні мініпроєкти, взяти участь у надзвичайно корисних та цікавих тренінгах, дізнатися, чому опале листя не сміття, вирішуючи цікаві задачі, помандрувати стежками Поліського заповідника та ознайомитись з літературою, в якій піднімається питання екології, почути заклики екологічної агітбригади. Фізкультхвилинкою стали танцювальні рухи країн Європи; євроклубівці створювали спільну картину «Здоров’я планети очима дітей».

Євроклубівці старшої школи провели інтерв’ю з батьками, працівниками школи, учнями та перехожими щодо проблем екології та питань сталої енергії, за підсумками якого було задекоровано екологічне дерево. Зелене листя вказувало на кількість опитаних, які турбуються про майбутнє нашої планети, а помаранчеве листя – на кількість тих, кому варто економніше використовувати ресурси Землі. Сподіваємось, що те зернятко ,яке ми посіяли під час проєктів минулого та цього років проросте, і ми матимемо чудове та щасливе майбутнє!

Прямуємо разом!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.