Євроклубівці пишуть наукові роботи

  Середа, 27 Жовтня 2021 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

Євроклуб Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів «ЄДНІСТЬ» (керівники: Макаренко Олена та Паустовський Віктор) розпочав роботу над проєктом «Україномовні школи в Польщі – осередки формування національних та європейських цінностей».

Було створено ініціативні групи, розподілено завдання та проведено низку заходів.

Влітку цього року на відзначення Дня науки Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана у співпраці з громадською організацією «Молоді Агенти Змін» за сприяння ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» запропонував взяти участь у ІІІ Всеукраїнському учнівському конкурсі наукових есе. Учень 11 класу Валько Олексій (євроклубівець «Єдності») презентував дослідницьку роботу євроклубівців «Україномовні школи в Польщі – осередки формування національних цінностей у секції «Роль молоді в розвитку громадянського суспільства». Ця робота вміщена у виданні електронного наукового збірника «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ В ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ». Також учень взяв участь у підсумкових онлайн-дебатах з іншими переможцями конкурсу.

20 жовтня на запрошення навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців, Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді учениця 11 класу Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Крищук Таміла взяла участь у восьмій обласній історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді, присвяченій 30-річчю незалежності України, де у секції «Історія Чернігівщини у давнину» було презентовано науково-дослідницьку роботу з історичного краєзнавства «Історія Прилуччини у символіці», як візитку Прилуцького району для представлення його на зустрічах з іншими європейськими клубами.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.