Українській молоді – європейські цінності

  Неділя, 07 Листопада 2021 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

Євроклуб “Європейська єдність» гімназії № 39 м. Кам’янське провів онлайн-заняття з елементами тренінгу в формати ZOOM конференції на тему «Українській молоді – європейські цінності».

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Всеукраїнський Web-квест «Створюємо скарбницю європейських цінностей», що підтримується Представництвом Європейського Союзу в Україні. На онлайн-зустріч були запрошені партнери проєкту – євроклуб «EuroMix», Харківська загальноосвітня школа № 91. Мета заходу: сприяти усвідомленню євроклубівцями спільних європейських цінностей, удосконалювати навички самостійного здобування та критичного аналізу інформації.

На початку заходу координатор євроклубу «Європейська єдність» Наталія Пономарьова провела інтерактивну лекцію, під час якої учасники заходу дізналися про базові європейські цінності: свобода, гідність, правова держава, демократія, громадянськість, толерантність, справедливість. Після теоретичного блоку підлітки працювали з картками. Євроклуб “Європейська єдність” провів невеличке опитування «Ціннісні орієнтири молоді» серед респондентів Кам’янського віком 18-35 років. Те, що вони почули у відповідь, було зазначено на картах. Учасникам заняття пропонувалося попрацювати у парах, прочитати текст на картках та визначити спільні цінності.

Потім євроклубівці об’єдналися у групи й була проведена вправа «Євробарометр», яка виконувалася в онлайн-кімнатах Zoom конференції. Євроклубівцям пропонувалося зробити таке завдання: визначити із запропонованих цінностей найбільш важливу. Проведення цього дослідження продемонструвало, що верховенство права як європейську цінність євроклубівці поставили в пріоритеті в усіх інтерактивних групах. При цьому варто зауважити, що йшлося якраз не про тотальну законослухняність, а про принцип, за яким права людини вищі за закон.

Під час наступної вправи «Ідеал європейця» учасникам євроклубів пропонувалося обміркувати, яким має бути гідний європеєць як ідеал для наслідування.

Захід пройшов дуже динамічно й цікаво. Дякуємо координатору Оксані Штих і всім активістам євроклубу «EuroMix» за плідну роботу під час проведення онлайн-зустрічі.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.