Вебквест “Толерантність – найважливіша європейська цінність”

  Вівторок, 07 Грудня 2021 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

Активісти євроклубу “Європейська єдність” гімназії № 39 м. Кам’янське взяли участь у вебквесті “Толерантність – найважливіша європейська цінність”. Захід пройшов у рамках реалізації проєкту “Web-квест “Створюємо скарбницю європейських цінностей” ”, що підтримується Представництвом ЄС в Україні.

Мета вебквесту: розвивати в учнівської молоді толерантність задля виховання чуйних і відповідальних громадян, відкритих сприйняттю інших культур, здатних цінувати свободу, поважати людську гідність та застосовувати ці риси у повсякденному житті.

“Рух за толерантність набуває все більшого визнання та поширення у світі. Так, люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним станом, мовою, статтю, поведінкою і цінностями. Ми всі різні. Але ми всі рівні», - такими словами розпочала захід координаторка євроклубу Наталія Пономарьова. Далі пошуковці отримали маршрутну карту й розпочали змагання. Учасники вебквесту пройшли вісім зупинок. Це були завдання різного змісту: розв’язати ребус, скласти сенкан, зібрати прислів’я, з’ясувати риси толерантної та інтолерантної особистості тощо. Перед кожним етапом давалося пояснення того, що необхідно зробити. Перехід до наступної зупинки був лише за умови правильного виконання попереднього завдання. Час роботи на кожній зупинці був необмежений, але переміг той, хто найшвидше впорався з усіма завданнями. Коли учасники вебквесту дійшли до фіналу, виконавши всі завдання та зібравши 8 кодів – букв, вони змогли прочитати найголовніше зашифроване слово квесту: людяність - моральна якість, що виражає принцип гуманізму стосовно повсякденних взаємин людей.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.