Міжнародний день рідної мови

  Понеділок, 21 Лютого 2022 Зубкова Олена Петрівна Маріупольський будівельний коледж Маріуполь Євроклуби

Євроклубівці декламували уривки відомого на увесь світ вірша – «Заповіт» Т.Г.Шевченка. Поезія зазвучала різними мовами: болгарською, англійською, німецькою, італійською, французькою та українською.

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі. Євроклубівці разом з кураторами Мальцевою Н.О. та Рамусь А.А. долучилися до святкування цієї дати. Студенти декламували уривки відомого на увесь світ вірша – «Заповіт» Т.Г.Шевченка. Поезія зазвучала різними мовами: болгарською, англійською, німецькою, італійською, французькою та українською.

Хоча захід відбувся за дотриманням усіх карантинних обмежень, атмосфера сприяла креативним ідеям та демонстрації знань, отриманих на заняттях. Своїм прикладом молодь показала шанобливе ставлення до спадщини Кобзаря, що його творчість знають та вивчають у різних країнах світу.

Як наголосили євроклубівці, мова є найсильнішим інструментом збереження і розвитку матеріальної і духовної спадщини. Для кожного народу рідне, материнське слово є оберегом. Воно таїть у собі надбання віків, пам’ять усього народу, оберігає й передає всі виміри духовних скарбів поколінь.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.