3 березня 2023 р. відбулось спільне засідання євроклубів УІПА та Харківського ліцею N144.

  П'ятниця, 17 Березня 2023 Шапаренко Олена Володимирівна Євроклуб УІПА (Euroclub UEPA) Харків Євроклуби

Тема засідання: Жінки в бізнесі, науці, політиці, культурі. Спільне засідання було проведено в рамках проекту «Українська молодь на шляху до демократичних цінностей». Мета проєкту — поєднати студентів в Україні з українськими однолітками в різних країнах ЄС, обмінюватися досвідом, правдивою інформацією про події в Україні та інших країнах.

Загалом було 45 присутніх, серед них організатор зустрічі, координатор євроклубу УІПА к.філос.н. доц. Шапаренко О.В., викладач Кафедри іншомовної підготовки, євроінтеграції та міжнародного співробітництва Н.О. Карабітськова, куратор євроклубу “Open World” Харківського ліцею № 144 Соколова Е.Г., заступник директора Харківського Ліцею 144 з науково-методичної роботи Мацулєвич О.Є., студенти УІПА, ХНУ ім. Каразіна, учні ліцею № 144. Робочі мови засідання — українська, англійська, німецька.

У першій частині засідання студент першого курсу УІПА Г. Безкоровайний розповів про харківську героїню Владу Черних. Присутні вшанували її пам’ять хвилиною мовчання під зворушливу пісню «Два кольори» у виконанні Квітки Цисік. Після цього студенти та школяри ознайомилися з новим випуском газети Digest (ред. Дронова Д, гр.МТ-19), що містив матеріал про Квітку Цисік та Гейді Ламар — видатних жінок з українським корінням світового масштабу. Цікавими були також презентації студентів про Марию Кюрі (Губар К. ГР-21), Маргарет Тетчер (Волкова А. ГР-21), жінок у мистецтві (Чуб О., ГР-22 мг). Студенти доповідали англійською та німецькою мовами та показали високий рівень володіння ними.

У другій частині зустрічі в рамках спільного проєкту «Українська молодь на шляху до демократичних цінностей» були представлені перші три відеозаписи студентів та школярів, які внаслідок російської агресії, мешкають та навчаються за кордоном. (Міняйло В., 9 кл., ліцей № 144, країна перебування — Німеччина; Москалець А., студентка ХНУ ім. Каразіна, країна перебування — Данія; Торосова Л., студентка ХНУ ім. Каразіна - країна перебування — Німеччина). Всі ці дівчатаі показали вільне володіння англійською мовою.

Мета проекту «Українська молодь на шляху до демократичних цінностей» — поєднати студентів в Україні з українськими однолітками в різних країнах ЄС, обмінюватися досвідом, правдивою інформацією про події в Україні та інших країнах. Наприкінці зустрічі Карабітськова Н.О. розповла учням ліцею про УІПА, її факультети та спеціальності та запросила випускників доєднатися до сім’ї академії. Мацулєвич О.Є., Шапаренко О.В. та Соколова Е.Г. виступили з заключними словами про розвиток співпраці та подальшу плідну роботу євроклубів.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.