Словаччина очима наших євроклубівців!

  Середа, 17 Травня 2023 Штих Оксана Іванівна Євроклуб EuroMix Харків Євроклуби

У рамках проєкту "Кращі практики Європи та Украіни. Разом ми сила" за підтримки Представництва ЄС в Україні, в рамках проєкту "Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні”, була проведена зустріч з євроклубівцем Владом Рясік, який проживає та навчається у Словаччині.
Марафон зустрічей з молоддю з різних європейських краін продовжується.

Влад розповів про культуру, традиціі, освіту Словаччини. Ми дізнались, що Словаччина- перлина Європи з неймовірною природою, чудовими гірсько-лижними курортами. Тут добре розвинена інфраструктура для занять туризмом та спортом⚽️. У Словаччину можна закохатись з перших днів перебування!

У кулінарних пристрастях Словаччина мало чим відрізняється від інших краін Європи. Тим не менш, в краіні виробляють елітні сорти сирів, бринзу та іншу молочну продукцію. Кухня Словаччини дуже ситна і смачна. У ній переважають страви з картоплі,овочів і мяса птиці. Великою популярністю в країні користуються супи. Найпопулярнішим ігровим видом спорту в країні вважається хокей.

Зустріч пройшла дуже жваво- багато запитань було про вільний час підлітків, про різницю в навчанні, які іноземні мови вивчаються в школах, про можливості, які мають словацькі школярі. Дізнались, що найкраща оцінка - 1 а найнижча - 5 Навчились вітатись та прощатись словацькою мовою. Влад за рік зміг вивчити словацьку мову дуже добре. За допомогою menti.com учасники написали в яких європейських країнах уже побували,а користуючись slido.com ми змогли побачити , яка у молоді улюблена європейська країна. Чекаємо на наступну зустріч!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.