Європейці в історії Києва. Польща, Італія, Франція.

  Неділя, 21 Травня 2023 Гопкало Оксана Іванівна Best Beast Eurobees Київ Євроклуби

Дослідження про роль, історичний вплив та спадщину Європейців, які жили та працювали в Києві. У співпраці з музеями, місцевими гідами, бібліотеками, посольствами й навіть з ресторанами. Мета дослідження - проведення екскурсійних турів Києвом, де гідами працюють учасники Євроклубу.

Перший пробний тур "Європейці в історії Києва" відбувся. Учасники Євроклубу "Best Beast Eurobees" провели слідами Поляків, Італійців та Французів. В майбутньому, у нас є що розказати й показати про Угорців, Латвійців та Швейцарців. Проте в подальших турах буде по одній країні, щоб смакувати повільніше.

Ще раз висловлюємо подяку посольствам Посольство Республіки Польща у Києві / Ambasada RP w Kijowie та Послу Польщі в Україні пану Ціхоцькому, Центру Італійської культури при посольстві Ambasciata d'Italia in Ucraina - Посольство Італії в Україні, французькому ресторану Très Français - дуже по-французьки за надану інформацію.

Цей тур присвячено дню Європи (постфактум) і дню Києва (який буде 28 травня)

Як часто перетинаються різні країни. Багато в яких місцях Польща та Італія були разом. Архітектори, скульптори, книги, пісні та науки. Франція - перша країна, де з‘явились ресторани. Французька кухня вишукана й імпозантна, а паста з каштанів смакує, як крем-брюле. Польща рідніша Україні ніж ми думаємо. «Київ є співтворцем нашої спільної держави Речі Посполитої», писав пан Посол. Відомий Архітектор Городецький (будинок з химерами), художник Врубель (Кирилівська церква), який зображав у ликах святих своїх сучасників - поляки за походженням. А Художника Казимира Малевича ми спробували скопіювати. Перші скульптури зі «штучного каменю» (бетон) почали робити італійці. Мова милозвучна і досить легко співати італійською, навіть не знаючи мови.

Ще багато чого є розповідати про ці неймовірні країни. Дослідження триває. Дякуємо за підтримку України! Дякуємо Представництву ЄС в Україні за надіслані подарунки. Все роздали учасникам туру.

#європейцівісторіїкиєва #europeansinhistoryofkyiv #TogetherweareEUrope #РазомМиЄвропа #МиРазом #Euroquiz


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.