Євроклуб Кам`янської гімназії № 39 відзначив День писемності та української мови

  Неділя, 04 Лютого 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

9 листопада активісти євроклубу провели засідання, присвячене Дню української писемності та мови, - свято, яке було встановлене Указом Президента України в 1997 році на честь літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Засідання євроклубу проходило під гаслом «Ми європейці настільки, наскільки - українці; і лише відчувши себе справжніми українцями, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами». Під час засідання євроклубівці ознайомилися з історією походження слов’янської писемності, дізналися про історію виникнення української писемності, про просвітницький подвиг Кирила й Мефодія, про розвиток і становлення мови, яка долає усі перешкоди. Також було звернено увагу на родоначальника та засновника української мови І. Котляревського та основоположника нової української літературної мови Т. Шевченка.

Цікавими та жвавими пройшли конкурси «Юні мовознавці», «Патріоти», під час яких було виявлено найкращих знавців історії української мови. Гімназистам було пропоновано взяли участь у шкільному етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який усе життя прожив у Канаді, але завжди пам’ятав про рідну землю. Результатом заходу стало усвідомлення євроклубівцями того, що українська мова ввібрала в себе все найкраще, найніжніше, найвеличніше, наймудріше, найблагородніше, найпоетичніше і найболючіше. А завдання євроклубу на шляху України до Європи – любити і плекати рідну мову, щоб передати нащадкам як найбільший скарб, що об’єднує минуле й прийдешнє.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.