ПРОЕКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ЄВРОКЛУБУ «ЄДНІСТЬ» СУХОПОЛОВ’ЯНСЬКОЇ ШКОЛИ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

  Вівторок, 20 Березня 2018 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" село Сухополова Приуцького Євроклуби

Простір для формування соціальної компетенції надає проектна робота та міжнародне співробітництво з колективами закладів освіти інших країн. Євроклуб «ЄНІСТЬ» Сухополов’янської школи, що на Чернігівщині, має такий досвід.

У співпраці педагогів, учнів та їх батьків із міжнародними організаціями, українськими та європейськими громадськими організаціями, місцевою владою,   за період з 2014-2017 рр. було реалізовано 9 міжнародних освітніх і соціальних проектів із залученням євроклубів освітніх закладів України і Польщі. Хотілося б зупинитися на ефективності реалізації одного з них.

З метою розширення знань про демократичні європейські цінності, права людини, для розвитку соціальної згуртованості і взаємодії між учнями, учителями і батьками, встановлення партнерських відносин між усіма учасниками освітнього процесу, громадою і місцевою владою у 2017 рр. євроклуб «ЄДНІСТЬ» разом з громадською організацією «Українська громадська рада» та Сухополов’янською сільською радою працював над проектом «Європейські цінності об’єднують: вивчаємо, пам’ятаємо, діємо разом».

У 2017 р. цей проект став переможцем міжнародного конкурсу інноваційних освітніх проектів українсько-канадської Фундації доброчинних громадянських ініціатив «Україна-діаспора». З метою налагодження міжнародного співробітництва із освітніми закладами Польщі керівник євроклубу «ЄДНІСТЬ», заступник директора з НВР Паустовський Віктор у жовтні 2017 р. брав участь у міжнародній програмі «Інноваційні методи управління освітою. Польський досвід» у м. Лодзь (Польща).

Під час візиту було презентовано результати роботи над проектом «Європейські цінності об’єднують: вивчаємо, пам’ятаємо, діємо разом» та встановлено зв’язки з школами Лодзя для реалізації спільних соціальних і освітніх проектів. Результатом участі у програмі «Інноваційні методи управління освітою. Польський досвід» став візит до Польщі.

На запрошенню колективу Початкової школи № 8 імені Лесі Українки з українською мовою навчання в м. Бартошицях у Вармінсько-Мазурському воєводстві та за підтримки польсько-української громадської організації «Калина», «Української громадської ради» євроклубівці у листопаді 2017 р. перебували в Польщі для реалізації спільного міжнародного польсько-українського культурно-освітнього проекту «Українська і польська культура нам не є чужими».

За останні 2 роки це вже третій візит членів євроклубу «ЄДНІСТЬ» до Польщі. У травні 2018 року євроклубівці Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів чекають польських партнерів на Чернігівщині для спільної реалізації міжнародного освітнього проекту «НАС ОБ’ЄДНАЛИ ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ ТА ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ» в рамках польсько-українського міжнародного обміну.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.