Моє деревце – частинка європейського саду

  П'ятниця, 11 Травня 2018 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Цьогоріч євроклубівці узялися за розробку і реалізацію проекту «Моє деревце – частинка європейського саду». Задумом проекту було об’єднання у екологічній акції трьох шкіл – ЗЗСО І-ІІІ ст.. с. Піддубці, НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» м. Луцька та школи сільськогосподарського напрямку Ля Віль Даві (м. Сент-Брійо, Франція).

Євроклуб нашої школи «Сузір’я» - активний учасник районних, обласних та всеукраїнських конкурсів та інших заходів, присвячених співпраці України з ЄС, ознайомленню з європейськими цінностями, з культурою та політикою.

У 2017 році наш проект «Перетворимо проблему у вигоду» увійшов у 10 кращих в Україні. Учні 8 класу за активну участь у конкурсі «Євровікторина», що проводився на сайті http://euroquiz.org.ua, у січні-квітні 2018 року, отримали у подарунок карту Євросоюзу. А учениця 8 класу Лайтер Ярина увійшла у 100 кращих знавців Європи серед школярів.

Цьогоріч євроклубівці теж узялися за розробку і реалізацію проекту «Моє деревце – частинка європейського саду». Задумом проекту було об’єднання у екологічній акції трьох шкіл – ЗЗСО І-ІІІ ст.. с. Піддубці, НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» м. Луцька та школи сільськогосподарського напрямку Ля Віль Даві (м. Сент-Брійо, Франція). Навесні нами було заплановано «синхронну» посадку дерев одночасно цими трьома школами.

Така акція приурочена до Дня довкілля, що щороку відзначається в Україні у третю суботу квітня. У нашій школі уже другий рік утворене і працює шкільне лісництво, що допомагає Волинському насіннєво-селекційному центру та ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів». Саме на території цих організацій і проводили висадку дерев наші діти. Під керівництвом досвідчених лісівників учні вчилися правильно садити дерева і кущі, дізналися багато нового і цікавого про рослинний світ нашого краю. Силами насіннєвого центру понад міжнародною трасою Київ-Чоп були встановлені бігборди «Збережімо ліси! У 2017 році на Волині відновлено 5500 га лісів», на які були сфотографовані наші юні екологи. За словами керівника шкільного лісництва Дацюк Юлії Сергіївни, окремі діти навіть задумались над вибором професії лісівника.

Всесвітній День довкілля – це міжнародний день ООН, що відзначається щорічно 5 червня. До цієї дати у нас запланована скайп-конференція з партнерами французької школи (м. Сент-Брійо). Учні обміняються враженнями про проведену акцію та обговорять подальші плани. Адже збереження зелених легень планети – це справа, що не має кордонів.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.