З третьої сходинки у Європі – на першу сходинку у світі

  Вівторок, 12 Лютого 2019 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Наша Піддубцівська школа має свою чемпіонку світу. Ми пишаємося своєю ученицею – Ковирновою Поліною, яка попри юний вік має за плечима чимало нагород і відома на всю Україну, Європу, а тепер – і світ.

Як відомо, спорт виховує характер та силу волі, також сприяє укріпленню здоров’я. А ще заняття спортом дає відчуття радості від власних досягнень.

Поліна Ковирнова - учениця 4-Б класу. Як розповів тато Поліни, вони з дружиною почали шукати гурток для доньки, коли вона пішла в перший клас. Перепробували різне: малювання, танці, легка атлетика, але все це не захоплювало дівчинку. І от одного разу спробував відвести її на карате, оскільки раніше ним займався. Поліні відразу сподобався цей вид спорту. Вона з головою пірнула в тренування. Було важко, але завдяки підтримці батьків Поліна здолала всі труднощі. Через півроку отримала свою першу нагороду – стала чемпіонкою Волинської області з карате, невдовзі - срібною призеркою України, тричі чемпіонкою з карате.

Але тут вона не зупинилася на досягнутому, Поліна спробувала себе в ще одному виді спорту – змішаних єдиноборствах. Цей вид їй дуже сподобався своєю різноманітністю (можна боротися і битися одночасно), і результат не змусив себе чекати – стала призеркою ММА (від англ. Mixed Martial Arts - бойові мистецтва).

Поліна почала виступати в інших видах спорту та здобувати нагороди - чемпіонка області з кікбоксингу, срібна призерка Чемпіонату України з кікбоксингу, призерка Всеукраїнських та Міжнародних турнірів з рукопашного бою, з дзюдо.

На Чемпіонаті Європи з хортингу в розділі ММА завоювала ІІІ місце. Після наполегливих тренувань у лютому 2019 року здобула звання чемпіонки світу з хортингу в розділі боротьба-греплінг, чемпіонки світу в розділі двобій-ММА. На YouTube тато Поліни розміщує відео боїв, які глядачі можуть переглянути за даним посиланням  


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.