«Європейський калейдоскоп» у Миколаєві. Відкриття клубу Знавців історії, культури, традицій країн ЄС.

  Середа, 20 Лютого 2019 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

У лютому 2019 року у Миколаївській школі № 45 відкрився клуб Знавців історії, культури, традицій та обрядів країн Європейського союзу. Створили цей Клуб члени Євроклубу «Країнами та континентами». Для кого? Для учнів, вчителів та батьків школи.

А ще ми будемо проводити Відкриті ігри та засідання нашого Клубу. Україна і наше місто Миколаїв прагне вступити до ЄС. І треба знати про життя в країнах Європи, історію створення самого Європейського союзу. І це не тільки можливо, а й дуже корисно і цікаво.

Мета створення клубу Знавців:

  • Підвищення рівня знань учнівської молоді про культуру, традиції, історію народів країн ЄС. Виховання толерантного ставлення до людей різних національностей, виховання культури спілкування та загальнолюдських цінностей.
  • Розвиток соціальної компетентності, яка сприятиме високій інформованості учнів щодо важливих ідей євроінтеграції України.

А з мети і завдання :

  • Організація команд для проведення конкурсів.
  • Проведення презентації конкурсу для учнівського самоврядування та ЄвроКлубів шкіл міста, педагогів-організаторів та заступників директорів з виховної роботи.
  • Показ театралізованого виступу « Європейський калейдоскоп»( візьмуть участь і люди, і ляльки в національних костюмах країн ЄС) про історію створення Європейського союзу на зустрічі лідерів учнівського самоврядування та ЄвроКлубів міста, проведення гри серед команд Євроклубів.
  • Підведення підсумків ігор у Клубі Знавців у ЗМІ та на Сайтах управління освіти Миколаївської міської ради та міського молодіжного ЄвроКлубу «Діалог».

На що ми очикуємо?

  • Учні школи та члени Євроклубів шкіл міста отримають додаткові знання про Європейський союз, Євроінтеграцію України, співпрацю влади Миколаївщини з країнами Європейського союзу.
  • Підвищиться інформованість учнівської молоді про народи, культуру, історію, традиції країн ЄС.
  • Будуть випущені календарики щодо ЄС на 2019 рік. Ця продукція буде поширена серед учнів шкіл міста та учнів школи № 45.
  • А фотографування у фото-зоні залишить добрі спогади про участь у засіданні клубу Знавців «Європейський калейдоскоп».

І ось вже пройшли перші ігри. В них взяли участь учні 5-6 класів. І хоча питання були не дуже легкими, але цікавими, ми відчули, що гравці достатньо підготувалися до конкурсу. Гра йшла наполеглива, ніхто не бажав програвати. І все ж переможцями стали учні 5 «б» класу. Всі команди отримали сувеніри і дипломи різних ступенів.

До речі, підготуватися командам допомагали члени Євроклубу «Країнами та континентами». А членами журі були представники Євроклубу «Діалог». Попереду нові цікаві зустрічі на засіданні Клубу Знавців.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.