Міжнародний день Землі

  Середа, 24 Квітня 2019 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Щороку 22 квітня європейська спільнота долучається до відзначення міжнародного Дня Землі, який став загальнолюдським символічним святом любові і турботи за нашу спільну домівку. Учасники євроклубу «Сузір’я» школи І-ІІІ ст.с.Піддубці провели низку заходів екологічного спрямування у рідній школі.

З метою благоустрою шкільної та пришкільної території євроклубівці разом із школярами та працівниками закладу взяли участь у весняній толоці. Адже чисте та доглянуте довкілля – це по-європейськи! Також під керівництвом Чухілевич Ольги Пилипівни та Тодорович Алли Ярославівни були втілені у життя цікаві та повчальні заходи екологічного спрямування.

15 квітня сузір’ївці виступили перед шкільною громадою у складі екологічної агітбригади «Next». Метою виступу команди став розвиток екологічної свідомості у ровесників, а також формування переконань у необхідності екологічної діяльності. Згодом відбулось засідання євроклубу – «Дбати про довкілля – жити по- європейськи!».

Учасники дізнались про реформи та законодавчі зміни, які зараз впроваджуються в Україні, в рамках екологічної складової Угоди про асоціацію з ЄС. Діти проаналізували особливості Закону про стратегічну екологічну оцінку, запровадження сортування сміття, встановлення норм щодо викидів в атмосферу. Школярі розглянули зміни, які чекають на Україну та кроки, які повинна зробити наша держава, щоб наблизити законодавство до норм та вимог Європейського Союзу, оскільки реформи, що стосуються охорони навколишнього середовища, відбуваються на виконання євроінтеграційних зобов’язань України.

В ході засідання було встановлено, що Україна поступово наближаться до європейських принципів та підходів у сфері охорони довкілля. До Дня Землі учасники засідання з невеличких мозаїчних фрагментів спільно зробили еко-плакат. Його створення дало змогу усвідомити, наскільки важливо об’єднатись для досягнення спільної мети. Адже лише завдяки толерантності, взаєморозумінню та взаємодопомозі можна створити красиве та чисте навколишнє середовище.

І все це - в наших руках! 16 квітня в рамках екологічного тижня представники євроклубу провели еко-гру для учнів 4 -б класу «Я сортую – відповідально!», в ході якої допомогли молодшим школярам опанувати навички правильного сортування. Дітям пояснили, з якою метою слід сортувати та що таке вторинна переробка. А ті, в свою чергу, поділилися здобутими знаннями зі своїми близькими та рідними.

В п’ятницю, 19 квітня, учасники агітбригади провели загальношкільну тематичну лінійку, приурочену до Дня Землі. В цікавій формі вони познайомили шкільну громаду з метою та історією виникнення, особливостями проведення та відзначення цієї дати у Європі.

У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час – це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури. Дзвін Миру прозвучав і у стінах нашої школи. Адже уся шкільна родина мріє про мир, спокій, взаємоповагу та вчиться цінувати наш світ!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.