Проект «Луцьк: з європейського минулого у європейське майбутнє» представлений у стінах Луцької міської ради

  Вівторок, 21 Травня 2019 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

У п'ятницю 17 травня 2019 року у місті Луцьку з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради відбулося офіційне відкриття туристичного сезону. Якраз цими днями уся Україна святкує Дні Європи.

Саме до цієї дати була приурочена зустріч трьох Євроклубів – ЗОШ І-ІІІ ст .с. Піддубці (Євроклуб «Сузір’я»), КЗ "Луцька ЗОШ І-ІІ ступенів 11 - колегіум"(Євроклуб «ASTRA») та КЗ «НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» (Євроклуб «Мрія»).

Зустріч відбулася у приміщенні Центру туристичної інформації та послуг Луцької міської ради, де нас гостинно прийняли працівники Центру та очільниця. управління туризму та промоції міста Луцька Катерина Теліпська.

Ця зустріч була своєрідним підсумком діяльності трьох Євроклубів у спільному проекті, що переміг у конкурсі проектів від Представництва ЄС. Школярі ділилися своїми дослідженнями зв’язків Луцька та Європи у трьох напрямках: історичному, культурно-мистецькому та спортивному. Свої краєзнавчі експедиції учні проводили протягом березня-травня 2019 року.

Надзвичайно цікаво було дізнатися про євророздинки з історії рідного міста:

  • зїзд європейських монархів, якому цьогоріч виповнюється 590 років;
  • історію будівель, спроектованих і побудованих європейськими майстрами;
  • історії успіху відомих лучан у Європі і світі;
  • про міжвоєнний квітковий символ Волині – жовту азалію, яку приїздили фотографувати європейські фотографи, та багато іншого.

Катерина Теліпська у кінці заходу подякувала всім учасникам за роботу і нагородила усіх присутніх подарунками від управління туризму та промоції міста.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.