Євроквест "Пізнаємо Європу разом"

  Середа, 22 Травня 2019 Мошенець Наталія Олександрівна Черкаська обласна бібліотека для дітей Черкаси Бібліотеки

17 травня 2019 року у Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбувся євроквест «Пізнаємо Європу разом». Захід приурочено Дню Європи в Україні. Його учасниками стали учні 8-9 класів спеціалізованої школи №17 та Першої міської гімназії м. Черкаси.

Учасники квесту досліджували літературні традиції, мистецькі й архітектурні досягнення, символи, квіти, спортивні рекорди різних країн Старого Світу. Відповідаючи на питання тематичної вікторини й виконуючи різноманітні завдання, «синя» й «золота» команди мали зібрати по 12 зірок на кожну, аби наприкінці відтворити на відрізі тканини прапор Євросоюзу. Маршрут цієї умовної подорожі складався із шести зупинок із різними означеннями Європи в назві:

  • «Історична»,
  • «Літературна»,
  • «Мистецька»,
  • «Квіткова»,
  • «Смачна»
  • «Спортивна».

Відповідно, на кожній зі станцій чекали інтелектуальні й асоціативні виклики. На першій необхідно було пов’язати прапори з державами й знайти на фотографіях культурні символи, за якими кожна з країн впізнавана у світі.

Наступна зупинка вимагала від учасників квесту знання казок, пригодницьких, філософських романів і їхніх авторів – Астрід Ліндґрен, братів Грімм, Джонатана Свіфта та ін. Розуміння музики й архітектури Старого Світу слід було виявляти, пов’язавши портрети композиторів, популярні пісні, танці, пам’ятки з їхньою Батьківщиною.

Також читачі мали здогадатися, які землі й династії прославляли рослини та визначити «національність» добрих страв. На останній зупинці учасникам довелося ще й фізичну форму перевірити, зібравши олімпійські кільця по всіх кутках читальної зали й продемонструвавши найбільш ефектні рухи з різних видів спорту.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.