ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ З ПОЛЬСЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ НА ЗАКАРПАТТІ ТА ЛЬВІВЩИНІ

  П'ятниця, 14 Червня 2019 Паустовський Віктор Олександрович Шкільний європейський клуб "Єдність" Сухополов'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Чернігівської обласі с. Сухополова Прилуцького району Євроклуби

У травні 2019 р. євроклубівці «ЄДНОСТІ» Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чернігівської області, учасники освітнього проекту «Молодь вивчає і змінює світ», мали можливість зустрітися з учнями і вчителями з Польщі, членами шкільного європейського клубу Початкової школи № 8 імені Лесі Українки з українською мовою навчання, що в польському м. Бартошицях (Вармінсько-Мазурське воєводство).

Учасники проекти і з української, і з польської сторони до зустрічі ретельно готувалися. Було проведено конференції, тренінги, інтелектуальні заходи, виставки малюнків, присвячені історії та культурі України і Польщі. Школярі шукали інформацію про визначні місця Закарпаття і Львівщину та досліджували зв'язок польської і української громади, взаємодію різних громад в регіонах.

Під час зустрічі учасники проекту «Молодь вивчає і змінює світ», що реалізується в рамках проекту Представництва Європейського Союзу в Україні «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні», відвідали визначні місця Львівської та Закарпатської областей.

Свою подорож почали з м. Мукачеве Закарпатської області. Помилувавшись Замком Паланок та центральною частиною міста, вирушили до Чинаді́ївського за́моку (інша назва — Замок «Сент-Міклош») поблизу Мукачеве та Палацу графів Шенборнів. Інтерактивні заходи, метою яких було зближення учасників проекту, потім були проведені в Ужгороді, після відвідування Ужгородського замку, Ботанічного соду та набережної і центральної частити міста на р. Уж. Після цього зустріч продовжилася у м. львів та палацами Львівщини.

Школярі та учителі відвідали Підгорецький замок та Олеський замок. Керівники проекту обговорили формат наступних зустрічей та визначили тематику спільних польсько-українських майбутніх освітніх проектів.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.