21.06.2019   13:00
Євроклуби

«Євроклуби, вмикаємось!»

Ми це зробили! Гран-прі Фестивалю шкільних Євроклубів Харкова «Діти єднають світ» отримав Євроклуб ХСШ 73 Немишлянського району «Бджілка»! За один тільки Євротиждень ми змогли провести 7 неймовірно захопливих подій: Євроквест, урок з євроінтеграції, відеоміст з Туреччиною, запросили до себе в гості «Платформа школьного развития» і молодих дипломатів, зіграли в євроінтеграційну гру «ЄС: Разом будуємо», провели круглий стіл кураторів Євроклубів, долучили до євроклубівського руху партнерів зі 145 школи, які скоро відкриють новий осередок!

Що ми знаємо про Європу? Вивчення Європи 5-класниками ХСШ 73 Немишлянського району пройшло у формі Євроквесту за матеріалами наших партнерів з Вінницької області. Маленькі євроклубівці мали змогу швидко і нестандартно пройти Євроквест завдяки неочікуваним підказкам.  На допомогу малечі прийшли учні 7 класу, які розмістили у школі схованки з цікавинками про Європу. Діти зробили для себе відкриття: «Я вдома - в Європі!» та отримали подарунки з «EuroBox» від Представництва Європейського Союзу в Україні.

Також учні 5-х класів ХСШ 73 Немишлянського району взяли участь  в євроінтеграційній грі-подорожі «ЄС: Разом будуємо!», яка була рекомендована Департаментом освіти м. Харкова до проведення в ЗЗСО  до Дня Європи в Україні. Ця авторська гра - чудова можливість долучити малечу до святкування Дня Європи в Україні та розв'язати цікаві завдання з євроінтеграції.

Відеоконференція до Дня Європи з євроклубівкою, випускницею ХСШ 73 Зекрія Бахманою, єднає Україну і Туреччину, як протока Босфор єднає європейську та азійську частини Стамбула. Віртуальна мандрівка Стамбулом дозволила євроклубівцям побачити незабутні краєвиди, поспілкуватися з друзями, поділитися враженнями. Так Харків простягає руку дружби світові!

З нагоди Дня Європи на базі ХСШ 73 відбулася партнерська зустріч школярів 9-ти Євроклубів Немишлянського району з представниками Асоціації шкільних Євроклубів ХМОУС, випускниками Школи молодих дипломатів, членами Молодіжної ради при Харківському міському голові, студентами «School of International Economic Relations and Travel Business»,  активістами «Link.kh» з метою поширення кращого досвіду та розширення мережі шкільних Євроклубів Харкова.

Продуктивна співпраця стала основою партнерської зустрічі євроклубівців Немишлянського району ХСШ 73 з лідерами ХЗОШ 145 у межах діяльності ХМОУС «Євроклуби, вмикаємось!». Євроклуб ХСШ 73 залучився підтримкою нових партнерів з ХЗОШ 145 у подальшій діяльності. Учні обговорили цінності ЄС, академічну доброчесність, подолання гендерних стереотипів!

Також разом ми приєдналися до Всеукраїнського відкритого онлайн-уроку «Європа починається з тебе», подивилися відеоролики, спрямовані на популяризацію європейських демократичних цінностей, усвідомлення молодими українцями своєї приналежності до Європи.

З упевненістю можна сказати, що Євроклуби - міст у світовий простір!

Лідери Євроклубів Харкова та Немишлянського району на одній хвилі з усім світом!