18.09.2019   22:00
Єврошколи

Прагматичний єврооптимізм і євроатлантизм заради практичних результатів для країни та суспільства і відчутних для пересічний громадян – так стисло можна окреслити поточну позицію нового профільного Віце-прем’єра Дмитро Кулєба.

Важливі сигнали, отримані на зустрічі-знайомстві Віце-прем’єра із представниками експертних кіл та громадських організацій вчора:

1. Напрям зближення з ЄС та НАТО залишається незмінним стратегічним курсом держави.
2. Євроінтеграційні» заступники міністрів залишається, і команду таких заступників наберуть найближчим часом.
3. Урядовий офіс з питань координації європейської та євроатлантичної інтеграції: фукнціонал не тільки зберігається, а ще й буде окремо посилено блок по співпраці з НАТО.
4. Віце-прем’єр пообіцяв зберегти і розширити практику залучення фахових експертів з боку громадських організацій до роботи міжвідомчих комісій та робочих груп в різних сферах інтеграції: митних питаннях, економіці, енергетиці і т. п.
5. Канал комунікації та обміну думками із громадянським суспільством та профільними експертами діятиме на постійній основі.
6. Віце-прем’єр, буде робити все від нього залежне, що тема європейської та євроатлантичної інтеграції була на радарі та у вустах Президента, глави уряду та міністрів.

P.S. Дякую Дмитру Кулебі, Olga Stefanishyna, командам Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за відвертий діалог вчора та збереження формату зустрічей із громадянським суспільством та експертними колами. Розраховую, що такий допоможе і надалі в синергії досягати кращих, швидших і більш сталих результатів для країни і суспільства на шляху інтеграції в ЄС та НАТО, які зможуть відчути пересічні громадяни. Дякую!