01.06.2020   10:00
Коледж Європи

Віртуальний дитячий хор - об’єднує дітей Європи під час карантину

Прем’єру першого в Європі віртуального дитягочо хору презентує до Міжнародного дня захисту прав дітей благодійна організація «Міжнародний музичний табір».

Перегляд буде доступним на Youtube каналі, починаючи з 11:00 у понеділок, 1 червня 2020 року за посиланням

 

//www.youtube.com/watch?v=_tV-Tl_xwEs

 А також на Facebook сторінці.

«Міжнародний музичний табір» працює в України та Румунії уже майже 20 років, створюючи унікальні інклюзивні програми, в яких діти вчаться не тільки музиці, але й тому, як працювати в команді, досягати поставлених цілей і вірити у свої сили. Розвичаючи дітей у підлітковому віці, команда цієї організації вірить, що вони виростуть відповідальними і активними громадянами своєї країни.

До участі у музичних програмах заохочуть усіх дітей, навіть тих, які ніколи не вчилися грати і співати, дітей з особливими потребами та із соціальних систем. Є навіть унікальний досвід проведення хору «білих рукавичок» для дітей з вадами зору і слуху. Після 1 тижня занять школярі виступають на сцені свого міста у супроводі професійного симфонічного оркестру і презентують концерт на найвищому рівні. Це стає можливим завдяки тому, що основна філософія «Міжнародного музичного табору» у тому, що усі діти – талановиті.

Через карантин, довелося відкласти живі музичні табори і спробувати інноваціний цифровий підхід до занять. Констанція Форутано, американський диригент і засновниця організації вирішила провести віртуальні хорові заняття за допомогою цифрових технологій.

Так, 60 школярів і студентів з України та Румунії відвідали 8 онлайн уроків з Констанцією і вивчили 4 англомовні пісні. Заняття також проходили англійською мовою. Кожна дитина записала свій спів у відео ролик і вислала організаторам. Паралельно з дітьми, свої партії записали і професійні музиканти з Румунії, США та України.

Після кропіткого процесу «зведення та монтажу», вражаючий концерт транслюватиметься онлайн 1 червня, об 11:00! Спільне відео не бачили ще навіть його учасники!

Цей проект був пілотним, але він допоміг школярам подолати дуже важкий період невизначеності і соціальної ізоляції. Діти світилися від щастя під час занять, а їхні батьки були раді, що є можливість так корисно провести дозвілля. Також, у хорі взяли участь діти, які живуть у віддалених маленьких містах, де рідко є можливість доєднатися до міжнародного проекту. Цей проект був також містком для налагодження контактів між дітьми України та Румунії.  І в майбутньому хочеться, що до такого проекту долучилися й інші країни Європи.

Тому наразі, «Міжнародний музичний табір» шукає партнертів та спонсорів для того, щоб провести маштабніший віртуальний музичний табір для дітей під час літніх канікул.