Педагог майбутнього: досвід країн Європи

  Понеділок, 13 Січня 2020 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Викладачі - це соціальний капітал освітніх закладів і країни в цілому, інвестиції в розвиток якого є безцінними.

Тому такими важливими для них є перспективи особистого росту, професійного саморозвитку, оволодіння знаннями про те, куди рухатиметься наша система освіти найближчим часом, а також які кращі освітні практики країн Європи і світу ми можемо застосувати безпосередньо у себе в роботі.

На зимових канікулах учителі нашої школи мали можливість зустрітися і попрацювати з Герасимяк Нелею, практикуючим тренером з розвитку SOFT SKILLS. Неля - переможниця проекту “Молодь Змінить Україну 2019”, координаторка та тренер проекту «Бізнес-школа “Neo”.

Завдяки участі у різноманітних програмах від ЄС вона мала можливість проходити освітні стажування у Фінляндії, Португалії, Швейцарії. Разом з психологом школи Чухілевич Ольгою Пилипівною ділилися досвідом стажування в Польщі, Білорусії, Фінляндії, Швейцарії.

На заході обговорювали майбутнє освіти та педагогіки, обгрунтовували важливіть розвитку м’яких навичок для учнів шкіл та інших закладів освіти. Також виконували вправи з арт-інструментами для розвитку креативності. Адже креативність, емоційний інтелект, м’які навички, уміння безперервно навчатися – головні критерії успішності педагога майбутнього.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.