Євроклубівці провели козацький брейн-ринг

  Середа, 21 Жовтня 2020 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

14 жовтня до Дня українського козацтва євроклуб “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 провів інтелектуальний брейн-ринг “Україна – славний край козацький”.

Вшановуючи мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, євроклуб “Європейська єдність” традиційно проводить заходи, присвячені Дню українського козацтва. От і цей рік не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати традиції українського народу.

Мета інтелектуального брейн-рингу: узагальнити знання з історії та культури рідного краю, виховувати в учнів інтерес та поваги до історичного минулого українського народу, до його культурних цінностей і надбань. На початку гри євроклубівці переглянули презентацію про походження Свята Покрови, яке встановлено на честь Божої Матері. Саме 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, з 1990 р. відзначається свято запорозького козацтва, бо запорізькі козаки особливо шанували Покрову. На Січі це свято було храмовим. Богородиця була їхньою заступницею в далеких походах, під її покровом вони не боялися ні розбурханої стихії, ні злих ворожих сил. Для проведення брейн-рингу євроклубівці об’єдналися у три команди: "Європейці", "Патріоти" й "Українці". Інтелектуальне змагання складалося з трьох раундів: “Історичний”, “Культурознавчий”, "Впізнай історичну постать". За кожну правильну відповідь на одне запитання команди отримували по одному балу. На роздуми відводилося по 30 секунд. Після закінчення третього туру журі підбило підсумки гри й оголосило команду-переможця. За кількістю балів перемогла команда "Європейці".

Усі учасники брейн-рингу отримали сувеніри від Представництва Європейського Союзу в Україні. Проведення таких заходів допомагає гімназистам краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.