День Європи в Маріуполі

  Вівторок, 18 Травня 2021 Зубкова Олена Петрівна Маріупольський будівельний коледж Маріуполь Євроклуби

У рамках проєкту «Прямуючи до ЄС, змінюємо Україну» за підтримки представництва ЄС єжвроклуб Маріупольського будівельного коледжу спільно з євроклубами “EuroFix (спеціалізована школа № 66 м. Маріуполя) та “Вікно в Європу” (НВК “ЗНЗ ДНЗ” с. Лучинець) провели день Європи у Маріуполі

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі співпраці між країнами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. У нашій державі на найвищому рівні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 "Про День Європи" (третя субота травня). Маріупольський будівельний коледж також долучився до відзначення Дня Європи, маючи на меті формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України, ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризацію загальноєвропейського культурного надбання, подолання євроскептицизму певної частини населення. Цьому передувала значна інформаційно-просвітницька робота: - конкурс рефератів «Нова Україна – в новій Європі»; - книжкова виставка про історико-культурну спадщину країн Європейського Союзу; - засідання євроклубу (Всесвітній день поезії (читання віршів відомих європейських поетів): www.youtube.com/watch?v=qKSFED-BY58&a); - флешмоб «Прямуємо до Європи» (https://www.youtube.com/watch. Естафету передали школі № 66 м. Маріуполя та НВК “ЗНЗ ДНЗ” с. Лучинець); - тематичні класні години у формі віртуальної подорожі (перегляд відеоролика «Святкування Дня Європи» (https://drive.google.com/file/d/1KWGFubFKj9yuatm8YbDzqju6eTDsZ); - участь у проєкті «Прямуючи до ЄС, змінюємо Україну» за підтримки представництва ЄС (спільно з євроклубами “EuroFix - спеціалізована школа № 66 м. Маріуполя - та “Вікно в Європу” - НВК “ЗНЗ ДНЗ” с. Лучинець).

Тож студентами МБК у межах згаданого проєкту 16.05.2021 року в парку «Веселка» (Лівий берег) було проведено культурно-мистецький захід розважально-пізнавального характеру. Тут було створено інсталяцію з тематичних малюнків учнів спеціалізованої школи № 66 м. Маріуполя та НВК “ЗНЗ ДНЗ” с. Лучинець, а також інтерактивного стенда, на якому учасники могли записати свої думки з приводу євроінтеграції, пропозиції, запитання тощо. До вікторини «Чи знаєш ти Європу?» долучилися всі охочі (юнаки й дівчата, молоді матусі, люди старшого віку). Також між двома командами (вік учасників від 12 до 20 років) було проведено цікавий квест, що складався з 12 запитань, а використовувані QR-коди слугували своєрідною підказкою. Усі учасники були нагороджені призами, наданими представництвом ЄС у межах проєкту «Прямуючи до ЄС, змінюємо Україну». Такий формат святкування створив невимушену атмосферу спілкування і дістав схвальні відгуки учасників та глядачів, позитивно позначившись на їхньому емоційному стані.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.