Євроековікторина для євроклубів України

  Понеділок, 28 Червня 2021 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

А чи знаєте ви, що у Франції король був королем лише 20 хвилин? А на чому випікають справжню італійську піцу? А те, що у Франції є кафе, в якому кофе вам буде коштувати дорожче, якщо ви не промовите: "Будь ласка"?

А що ще ви знаєте про країни Європейського Союзу?

Ми, члени євроклубів «Країнами та континентами» та « Діалог» вважали, що знаємо майже все. Але ж тут знайшли багато цікавих фактів про ці країни. Наприклад, найстаріший міст у Парижі називається Новим мостом. А коли голландські діти закінчують школу, вони вивішують на вулицю голландський прапор та шкільну сумку. Ось ви знали, що жителі Швеції споживають найбільше кави? А про те, що найменшою країною в Європі є Ватикан, який знаходиться в центрі Риму і вважається окремою країною? А те, що в Євросоюзі моркву вважають фруктом? В Євросоюзі фруктами законодавчо вважаються томати, ревінь, морква, солодка картопля, огірки, гарбузи, дині, кавуни та імбир. Такий закон дозволяє виробляти і експортувати виготовлені з цих рослин варення та джеми, які, за правилами Євросоюзу, можуть проводитися тільки з фруктів.

У Європі, як і в нашій країні, є багато екологічних проблем. Ми про ці проблеми знаємо. Тому і взяли участь у конкурсі проєктів для євроклубів України, який проводить Представництво ЄС в Україні, щоби разом шукати шляхи збереження оточуючого середовища, природи рідного краю та Європи. Ми розробили євроековікторину, і запропонували взяти участь в ній євроклубам України. В цьому нас підтримали Представництво ЄС в Україні. Переможцями вікторини стали члени євроклубів з різних куточків нашої країни: Романа Гевко з міста Кам’янське Дніпропетровської області ЄвроКлуб « Європейська єдність» (керівник Пономарьова Наталія), учениця 3-го курсу Покровського центру профтехосвіти Дніпропетровської області Кулініч Ірина (керівник – Дерий Зоя), ми раді переможцям з Харкова (керівник Оксана Штих), євроклуб Маріупольського будівельного коледжу (керівник Олена Зубкова), євроклуб села Семенівка Бориспільського району Київської області (керівник Тетяна Лепеха), Євроклуб з м. Бердичів (керівник Валентина Петрухіна), євроклуб з Житомира (керівник Олена Дікова-Фаворська), з Миколаєва євроклуб МЗШ № 64.

Представництво ЄС в Україні надало сувеніри для нагородження переможців. Деякі сувеніри були і від наших євроклубів переможців конкурсу проєктів для євроклубів України - євроклуб «Країнами та континентами»( керівник Тетяна Яковлєва) та євроклуб «Діалог» (керівник Артем Яковлєв). Долучайтеся до нашої євроековікторини.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.