Кожна краплинка має значення

  Вівторок, 28 Вересня 2021 Тріль Оксана Ярославівна Європейський Клуб "Мрія" Луцьк Євроклуби

Євроклубівці Луцького НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського» продовжують роботу в рамках проєкту «Aqua vitae – європейський екологічний пріоритет».

Так, ще зовсім юні учасники (3-А клас початкової школи) долучилися до обговорення важливості збереження чистоти води. Цей захід був приурочений до Міжнародного дня чистих берегів.

З кожним роком забруднення води стає ще більшим, настільки, що флора і фауна у морях, океанах та річках помирає та зникає назавжди. На жаль, це вже не жахливий сон, а реальність. Якщо ми не припинимо забруднювати воду, то у близькому майбутньому нам буде складно знайти бодай краплинку чистої води. Якщо подивитися на землю з космосу, то можна побачити, що є більше води, ніж суші. Ми не задумуємося про те, що три чверті поверхні землі – це вода. Проте, всім відомо, що вода необхідна для життя, без води не було б ні рослин, ні тварин, ні навіть нас, людей. І все ж, багато людей продовжують викидати сміття, а також виливати хімікати в океани, річки та моря, ніби це бездонне сміттєзвалище, де можна позбутися всього того, що більше не потрібне. У будинках та квартирах, люди не задумуючись, виливають до каналізації різні рідини, такі як жири, масла та хімічні засоби, внаслідок таких дій отруйні суміші потрапляють до морів та річок, а згодом і до океанів. Ще одним ворогом чистої води є нафта. Ви не уявляєте, яку шкоду вона завдає морям та океанам. Затоплення кораблів, що перевозять нафту, спричиняє величезні катастрофи, що руйнують чистоту водного середовища. Проте, рішення цих проблем є. Якщо ми разом будемо працювати в команді, ми зможемо зробити воду знову чистою, і все живе буде в безпеці. Давайте заохотимо наших друзів та рідних покращити свої звички та почати замислюватися про важливість припинення забруднення води, якщо ми хочемо у майбутньому перейматися тим, де знайти бодай маленьку чисту краплинку води. Адже піклування про воду – це піклування про наше з вами життя.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.