Онлайн-фестиваль ораторського мистецтва “Видатні особистості нашого краю”

  Четвер, 11 Листопада 2021 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

9 листопада 2021 року відбувся міський фестиваль ораторського мистецтва “Видатні особистості нашого краю”, що проводився євроклубом “Європейська єдність” гімназії № 39 м. Кам’янське в рамках реалізації проєкту “Всеукраїнський Web-квест “Створюємо скарбницю європейських цінностей”, який підтримується Представництвом Європейського Союзу в Україні

Мета міського фестивалю: виявлення талановитих і обдарованих дітей в жанрі ораторського мистецтва, залучення учнівської молоді до краєзнавчої пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги до видатних особистостей нашого краю, які прославилися в Україні та світі.

У фестивалі, який проходив у форматі Zoom конференції, взяло участь 11 євроклубів Кам’янського. На початку заходу з вітальним словом до активістів євроклубів звернулася консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Кам’янського, керівник мережі євроклубів Тамара Петрівна Згама. Вона представила журі, привітала учнів, вчителів, батьків із Днем української писемності та мови, побажала, щоби міський фестиваль ораторського мистецтва набув популярності й збільшилася кількість охочих взяти участь у ньому. Модератором онлайн-заходу була координатор євроклубу “Європейська єдність” Наталія Пономарьова. Пізнання історії свого народу й любові до нього нерозривні.

Не можна любити те, чого не знаєш, до чого ти байдужий. Тому обрана тема нашого фестивалю “Видатні особистості нашого краю” – це історія про легендарних мешканців, видатних талановитих особистостей, які народилися чи мешкали у місті й закарбувалися своїми справами в історії Кам’янського. У конкурсі взяло участь 11 юних промовців євроклубів міста, вони підготували виступи про таких видатних людей нашого краю: Ігнатія Ясюковича, Олексу Коваленка, Олексія Сокола, Ольгу Брусову, Роберта Лісовського, Леоніда Брежнєва, Михайла Аношкіна, Валентина Бурхана, Володимира Сіренка, Дмитра Семеренка, Марію Дружко.

Євроклуб “Європейська єдність” на фестивалі представляла Софія Глущенко. Вона підготувала яскравий спіч на тему "Ігнатій Ясюкович – легендарна особистість, яка змінила долю нашого краю”, у якому розповіла про внесок директора-розпорядника Дніпровського металургійного заводу в розбудову селища Кам’янське.

Юні ритори довели, що переконати мистецтвом слова можна не лише дивлячись у вічі аудиторії, але й не бачачи своїх слухачів. Захід пройшов дуже цікаво й динамічно. Учасники фестивалю, виступаючи зі своїми промовами про видатних діячів, стверджували головне: найважливіше – жити для людей, своїми справами робити світ навколо себе кращим.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.