"Step Up!" вітає нові Євроклуби

  П'ятниця, 10 Червня 2022 Країло Оксана Анатоліївна Євроклуб "Вікно в Європу" селоЛучинець Євроклуби

Команда проєкту, покликаного розширювати Мережу за рахунок створення нових активних Євроклубів підводить підсумки першого етапу.

Step Up! Цей вираз має багато значень: "виступи", "стань на крок вище", "активізуй"... Як робочу гіпотезу ми взяли ідею, що, якщо залучити активну молодь та вчителів із освітніх закладів до заходів із вже існуючими Євроклубами, поділитися досвідом, підтримати на етапах реєстрації у мережі, то вдастся сприяти створенню успішних ЄК.

Тож ми вже почали наш проєкт-переможець Конкурсу проєктів від Представництва ЄС в Україні першим заходом - он-лайн зустріччю Євроклубів, серед яких ми раді були вітати як наших давніх та надійних партнерів - ЄК "You and Me", "Астра", "EuroMix", так і новостворений "Never Say Never", а ще - "New Generation", "Євро.ua". Ще й сусіди, які зацікались євроклубівським рухом та вирішили завітати до нас онлайн. Географія учасників - Вінниччина, Черкаси, Дніпропетровщина, Кропивницький, а ще - Польща, Естонія, Італія, з яких вийшли на зв'язок наші гості.

І Євровікторина, створена в Нікополі та з радістю надана до уваги наших гостей, і неймовірна кількість досвідів та рефлексій, якими ми обмінялися впродовж зустрічі, підтверджує одне: ми - сильні, коли ми - разом.

Наступною подією став тренінг від партнера проєкту, Інформаційного центру ЄС у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. Спікеркою тренінгу люб'язно погодилась бути Осмоловська Анна, координатор Інформаційного центру, в.о. директора навчально-наукового інститут розвитку академічного потенціалу в ДонНУ імені Василя Стуса, доцент кафедри політології. Ми наочно побачили, яким є сучасний європейський науковець: разом з довершеним володінням темою виступу, спікерка продемонструвала абсолютно демократичний стиль спілкування, готовність відповісти на усі запитання та допомогти з вирішенням практичних аспектів участі у міжнародних студентських програмах. Традиційно була проведена цікава вікторина про відомі університети світу, яка залучила усіх учасників зустрічі.

Особливо хочемо відзначити молодь Дніпропетровщини, серед яких виявилося не лише найбільше переможців, а які навіть змогли поділитись інформацією про Ілона Маска, яка була до цього невідома усім нам. Всіх учасників очікують призи - сувеніри від Представництва ЄС в Україні.

Наступним важливим кроком стала акція "Небайдужі". Юні євроклубівці власноруч приготували печиво, щирі листи-малюнки та сувеніри-обереги для мужніх українських воїнів. Цю ініціативу підтримали педагоги школи та місцевий підприємець, які передали подарунки від дітей та дорослих військовим.

Далі проєкт перейшов у фазу створення нового Євроклубу. Щоб підтримати нових координтароів, а на той момент до нас долучилися і педагоги Новоград-Водинського, Калуша та Сумщини, було проведено онлайн зустріч, під час якої у формі відкритого діалогу ми дослідили можливості платформи www.euroquiz.org.ua , адже координатор Євроклубу може користуватися широким переліком інструментів, побачили, як кооординатору ЄК заявити про роботу своїх вихованців на платформі, та як написати успішний проєкт та отримати підтримку своїх ідей та заходів.

Учасники заходів першого етапу проєкту розвитку мережі Євроклубів вже отримали подяки за участь та дипломи про перемогу у наших вікторинах. А ще у проєкту з'явились талісмани: зайчики Степан та Сефанія. Вони будуть нагадувати учасникам про спільну роботу. Також в дорозі Стартові пакети новоствореного Євроклубу, які зібрані із матеріалів, наданих Проєктом розвитку Євромереж за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, які стануть в нагоді новачкам під час перших кроків нового Євроклубу.

Тож заклик "Прямуємо разом" став рушійною силою проєкту "Step Up!", який допомагає актиівній молоді зробити кроки в напрямку об'єднаної Європи!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.