"Французька весна " в Кам'янському

  П'ятниця, 12 Квітня 2019 Чирва Валентина Василівна Євроклуб "Сучасник" Кам'янське Євроклуби

09 квітня 2019 року в Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості пройшов п’ятнадцятий традиційний щорічний фестиваль французької мови «Під небом Парижа», метою якого є популяризація культурних традицій Франції та французької мови, а також підтримка обдарованої творчої молоді.

На фестиваль, крім чотирьохсот учнів з дев’яти шкіл міста (СЗШ№7, 19,27,29,30,44, гімназії№11 та 39, колегіуму №16), в яких вивчається французька мова, завітали поважні гості:

  • дипломат Посольства Франції в Україні, аташе з питань співробітництва в галузі французької мови пан Фабрис Пьото;
  • Генеральний секретар Асоціації викладачів французької мови в Україні Бурмістенко Тетяна Вікторівна;
  • Президент Асоціації викладачів французької мови в Україні Гейко Тетяна Миколаївна.

У фойє Центру позашкільної роботи до уваги гостей фестивалю була організована виставка дитячих малюнків. Відчути атмосферу весняного Парижа відвідувачам допомагали яскраві фотозони, та жива музика саксофону.

Концертна програма фестивалю дивувала не лише чудовими довершеними вокальними та хореографічними номерами, а й цікавими інтерактивними формами роботи з глядацьким залом: ведучі разом з глядачами розучували французьку пісню, пізнавали за фото відомих французів, проходили тест на уважність…

Свято видалося настільки захоплюючим, що глядачі не могли всидіти на місці - співали і танцювали разом з артистами, гучними окликами «Молодці!» підтримували улюблених виконавців.

А у фіналі концертної програми всі учасники фестивалю, а їх було 160, отримали із рук аташе дипломи.

У заключному слові Фабріс Пьото відзначив, що це був найяскравіший фестиваль із тих, що він бачив в містах України, він захоплений від вибору пісень виконавцями, адже прозвучала сучасна музика, тож деякі композиції пан Фабріс почув вперше саме на нашому фестивалі.

До слова, формату сучасної французької пісні фестиваль набув три роки тому, коли організатори заходу вирішили, що в учнів необхідно формувати уявлення про культуру саме сучасної Франції, а вчити мову, на їх думку, найкраще через пісню.

Отже, сподіваємося, що чудова «подорож» у світ французької пісні, що подарувала так багато позитивних емоцій, буде початком нового етапу співпраці учителів та учнів Кам’янського з Посольством Франції та Асоціацією викладачів французької мови в Україні.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.