Citius, altius, fortius - communis

  Середа, 17 Травня 2023 Тріль Оксана Ярославівна Європейський Клуб "Мрія" Луцьк Євроклуби

У Луцькому ліцеї № 14 тривають заходи з відзначення Днів Європи, і звісно, європейський клуб «Мрія» бере у них активну участь.

Минулого тижня ми стали учасниками онлайн зустрічі з представником грузинських європейських студій, амбасадором європейської молоді Giorgi Mamulashvili, яка проходила в рамках всеукраїнського проєкту «Українська молодь на шляху до європейських цінностей» (за підтримки Представництва ЄС в Україні).

Разом з нашими партнерами, Євроклубом «Сузір’я» Піддубцівського ліцею, а також координаторами євроклубів та їхніми вихованцями з Тернопіля, Львовв, Сумської та Дніпропетровської областей, ми обговорювали питання, пов’язані з європейською інтеграцією України та Грузії, розвитком молодіжних європейських організацій у Грузії та перспективами нашої співпраці.

У ліцеї відбулася презентація арт-архіву «Україна та Європа нашими очима», на якій були представлені малюнки учнів нашого навчального закладу, які вже є випускниками. Цікаво, що роки пройшли, але ідеї, висвітлені у роботах, такі як європейські цінності, співпраця України та ЄС, культурна ідентичність тощо, досі залишаються актуальними.

Також учасники євроклубу «Мрія» долучилися до флешмобу «Європейські цінності словами мудрості», за допомогою якого нам вдалося спонукати учнів та учителів до роздумів щодо важливості верховенства права, рівності, поваги до людської гідності і прав людини, свободи та демократії. Під час флешмобу прогресивна молодь ліцею знімала відеорепортажі «Як ми розуміємо європейські цінності».

Інтелектуальна гра «Wecome to Europe», проведена в рамках засідання євроклубу «Мрія», розширила горизонти знань учнів про Європу та Європейський Союз і порадувала їх символічними призами.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.