Концерт дитячого вокального колективу Польського дому Житомира "Квіти"

  Середа, 17 Січня 2024 Андрущенко Олена Миколаївна Обласна бібліотека для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради Житомир Бібліотеки

10 січня дитячий вокальний ансамбль Польського дому Житомира «Квіти» та Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва провели творчий вечір для дітей та дорослих.

Метою зустрічі стала підтримка дітей з особливими потребами, їх батьків, читачів та працівників бібліотеки в складні дні війни та невизначеності. Ця подія нагадала нам, що ми не є одні, що нас підтримують друзі України. Спів колядок - це важлива традиція, що надихає людину, дає їй відчуття єднання з власним народом. Ця традиція об’єднує Україну та Польщу.

Під час виступу пролунали такі відомі колядки та пасторальки як Jezus malusienki, Przybieżeli do Betlejem,"Dzisiaj w Betlejem","Gdy się Chrystus rodzi","Gdy śliczna Panna". Присутні на події діти долучилися до співу та веселого танку. «Ми завжди були поряд і маємо спільне коріння – Польща і Україна! Ми у центрі Європи, а ви в Європейськім Сузір’ї. Україна і Польща в родині міцній!» - такі слова прозвучали на зустрічі.

Подія пройшла в теплій та святковій атмосфері. На знак дружби між нашими країнами ансамбль виконав композицію Jerry Heil & PRZYŁU – Bracia.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.