День кар'єри відбувся в Острозі

  Четвер, 22 Березня 2018 Карповець Максим Вячеславович Інформаційний центр ЄС (м. Острог) Острог ІЦ ЄС

20 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся День кар’єри ЄС, що організовано Інформаційним центром ЄС у м. Острозі за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Громадської організації "Фундація "Відкрите суспільство".

Дні кар’єри проходять у різних містах України в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні», який націлений на інформування молоді та інтеграції громадян України у європейський простір.

Цей захід відбувся вдруге в Острозі, до якого долучились місцеві та регіональні роботодавці. Подія тривала від 10.30 до 16.00 протягом одного дня. У заході взяли участь 21 учасники, зокрема 11 комерційних компаній (з них 2 міжнародні компанії, зокрема Австрія та Франція), 3 неурядові організації (з низ 1 міжнародна, зокрема Роттердам, Нідерланди), 1 центр зайнятості, 1 міжнародна програма, 2 представники мереж ЄС (Євроклуб “Глобус” м. Костопіль, Євроклуб “Власна справа” молодіжний делегат в ООН) та 3 представники влади.

На відкритті заходу Шевчук Дмитро Михайлович, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», зауважив про важливість сьогодні презентувати себе. Зі свого боку Максим Карповець, керівник Інформаційного центру ЄС, додав про високий науковий та освітній рівень випускників університету, що обумовлює високий попит у роботодавців. Неля Вербицька, менеджер з компанії «Реноме», зазначали про важливість таких заходів не тільки для студентів, але й для роботодавців. Важливою частиною заходу було проведення панельної дискусії «Чи чекають українців європейські роботодавці?», де взяли участь представники різних інституцій і представники мереж ЄС. Спікери та учасники обговорили найбільш гострі виклики для українців у європейському просторі, зокрема у політичному, ціннісному та юридичному вимірі. Наступним етапом заходу були три тренінги, які провели запрошені гості з Києва та учасники програми Erasmus +.

Кирил Безкоровайний, офіційний делеґат від молоді в ООН, головний редактор науково-популярного журналу «Куншт», розповів як заповнювати цікаво й лаконічно резюме під час тренінгу «Як правильно написати мотиваційний лист до європейських роботодавців». Паралельно Олеся Гощук, керівниця центру туристичної інформації м. Острог, розкрила питання громадської активності у тренінгу «Євроінтеграція маленького міста: приклад Острога». Тетяна Сушицька, фахівець з координування роботи з іноземними студентами, випускниця програми Erasmus+, розповіли про основні виклики в обмінних програмах у тренінгу «Як успішно подати заявку до програми Erasmus+».

Основна проблема регіону в тому, що важко залучити роботодавців із великих міст, адже Острог є фактично провінційним містом. Однак завдяки активній комунікації та підтримки відділу працевлаштування поступово вдається вирішувати цю проблему. Тому захід привертає увагу до регіону завдяки присутності партнерів та активному висвітленню події в медіа. Зокрема, двоє студентів влаштувались на роботу завдяки співбесіді.

Найбільш цікавими моментами були не тільки працевлаштування, але й панельна дискусія про сучасні виклики у Європі для українців. Вона викликала жваву дискусії серед гостей, зокрема й представників євроклубів.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.